Logo

Ο Τσοβόλας στο στόχαστρο της συμμορίας που σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο



 
 

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας ήταν, όπως αποκαλύπτεται, ο δικηγόρος που είχε μπει στο στόχαστρο του κυκλώματος των σκληρών κακοποιών, οι οποίοι δρούσαν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και εμπλεκόταν σε σωρεία κακουργηματικών πράξεων και εκβιάζοντας και απειλώντας τη ζωή του απαιτούσαν να τους πληρώσει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκβίαζε τον γνωστό δικηγόρο για δήθεν χρέος του ύψους 7.000 ευρώ και για αυτό έστειλε τρία μέλη της εγκληματικής του οργάνωσης να του τα ζητήσουν στις 7 Φεβρουαρίου.

Όταν κατανόησαν ότι δεν είχε στην κατοχή του τόσα χρήματα, του είπαν ότι «συμβιβάζονται» με 3.000 ευρώ ενώ φεύγοντας του πήραν εκβιαστικά 500 ευρώ, λέγοντάς του ότι θα περάσουν την επομένη να πάρουν τα υπόλοιπα 2.500 ευρώ.

Τα ανωτέρω έγιναν όμως αντιληπτά από τους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τεχνικά και φυσικά τα μέλη του κυκλώματος και έτσι όταν πήγαν την επόμενη ημέρα και βγήκαν από το γραφείου του γνωστού δικηγόρου τους συνέλαβαν επ' αυτοφώρω με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί η υπόθεση σε Ανακριτή.

Δήλωση Γεροβασίλη

Σχετικά με το ίδιο θέμα η η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο πως «η συστηματική, μεθοδική και σε βάθος έρευνα της Αστυνομίας έφερε αποτελέσματα, σπάζοντας ένα κύκλο εγκληματικής δράσης, μέσα και έξω από τις φυλακές».

«Εξιχνιάστηκαν ανθρωποκτονίες και εκβιασμοί, ενώ σημαντικό είναι ότι ο μεθοδικός χειρισμός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απέτρεψε την τέλεση εγκλημάτων, των οποίων ο σχεδιασμός και η εκτέλεση βρισκόταν σε εξέλιξη» σημείωσε.

«Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης κινούσαν τα νήματα του αίματος μέσα από τις φυλακές. Το κουβάρι αυτής της δύσκολης υπόθεσης ξετυλίγεται με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των 13, που ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, εντός και εκτός των φυλακών Κορυδαλλού» πρόσθεσε.

*του Μάνου Τσαλδάρη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2019 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις