Logo

Σκάνδαλο Siemens: Την ενοχή για Χριστοφοράκο, Μαυρίδη και Καραβέλα πρότεινε η εισαγγελέας



 
 

Την ενοχή για τους έντεκα από τους 16 πρώτους κατηγορούμενους πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens και την υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για τους οποίους η Ελένη Σκεπαρνιά ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι είναι τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης και Αλέξανδρος Αθανασιάδης, για τα αδικήματα – κατά περίπτωση – της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση σε συνδυασμό με το ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η κ. Σκεπαρνιά πρότεινε επίσης την απαλλαγή πέντε κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και του πρώην προέδρου της Siemens ΕΛΛΑΣ Karl Friedrich Eduard Pierer von Esch.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός ο Μιχάλης Χριστοφοράκος «γνώριζε και ενέκρινε όλες τις παράνομες πληρωμές» ενώ πρόσθεσε πως με τον συγκατηγορούμενό του, πρώην στέλεχος της εταιρίας Πρόδρομο Μαυρίδη, «είχαν κατανείμει τους ρόλους: Ο Μαυρίδης χρημάτιζε με το 8% επί του συνολικού κόστους της σύμβασης την κατώτερη βαθμίδα του ΟΤΕ και ο Χριστοφοράκος με το 2% την ανώτερη βαθμίδα και άλλες επαφές του».

Σημειώνεται ότι η κ. Σκεπαρνιά ζήτησε να απορριφθεί ο ισχυρισμός των συνηγόρων του Μιχάλη Χριστοφοράκου ότι υπάρχει δεδικασμένο αφού έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση από τα γερμανικά Δικαστήρια. Ειδικότερα όπως είπε στην αγόρευσή της η καταδίκη αυτή δεν έχει καμία σχέση με την εκδικαζόμενη στην Ελλάδα υπόθεση, που αφορά στη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Η εισαγγελέας θα συνεχίσει την αγόρευσή της αύριο, Τετάρτη, για τους υπόλοιπους περίπου 40 κατηγορούμενους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά