Logo

Άρχισε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Κώστα Πάσσαρη



 
 

Απορρίφθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα αναβολής που υπέβαλε τόσο ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη, όσο και ο συνήγορος των δύο αστυνομικών που δολοφόνησε πριν από 18 χρόνια ο κατηγορούμενος.

Αν και οι αρχές της Ρουμανίας, όπου κρατείται ο διαβόητος κακοποιός, απέρριψαν το αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών για προσωρινή έκδοση του κατηγορούμενου στην Ελλάδα, καθώς δεν είχε προσδιοριστεί ο χρόνος παραμονής του, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέων της έδρας η οποία υπογράμμισε πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής».

Ο Κώστας Πάσσαρης κατηγορείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και για τις δολοφονίες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο ίδιος θέλει να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα, ωστόσο η έκδοσή του έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει αναβληθεί η υπόθεση τρεις φορές.

Οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής, διαμαρτύρονται καθώς όλα αυτά τα χρόνια περιμένουν τον Κώστα Πάσσαρη να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για πράξεις που έχει διαπράξει εκεί.

Ωστόσο, ο συνήγορός του υπογράμμισε ότι ο εντολέας του θα «μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινής του υποχρεωτικά στην Ελλάδα». Όπως είπε ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης, ο Κώστας Πάσσαρης «θέλει να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-4-2019 από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki.gr


Τελευταία Δικαστικά