Logo

«Μαφία φυλακών»: Από τους δικηγόρους ο μεγαλύτερος κίνδυνος πίστευε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος, είπε ο Αντώνης Αραβαντινός



 
 

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι είναι ένας άνθρωπος «ικανός για τα πάντα, εκδικητικός, μανιακός και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Τα παραπάνω ανέφερε για τον φερόμενο ως εγκέφαλο της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών», ο αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός καταθέτοντας την Τρίτη στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Ο Αντώνης Αραβαντινός με την κατάθεσή του  επιβεβαίωσε τις ενδείξεις για την ύπαρξη ενός παρασκηνίου πίσω από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που συνδεόταν με την επικείμενη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου 

Στην κατάθεσή του, ειδικότερα, ανέφερε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο αδικοχαμένος δικηγόρος και επιπλέον αναφέρθηκε στις απειλές που δεχόταν ο ίδιος από τον φερόμενο ως εγκέφαλο της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών». 

Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον πελάτη του Άρη Φλώρο (της Energa) δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους.

Είπε, επίσης, ότι αναφορικά με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε αποκαλύψει ότι «γινόταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αριστείδη Φλώρο τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν οι καταθέσεις των Αλβανών κρατουμένων, δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας, που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως το πρόσωπο που τους είχε δώσει την εντολή για την διάπραξη του εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αρης Φλώρος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του τότε δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γ. Αντωνόπουλου.

Ο Αντώνης Αραβαντινός συνεχίζοντας την κατάθεσή του ανέφερε ότι  ο  Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, τα οποία όμως δεν θέλησε να αναφέρει στο δικαστήριο.

«Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί», ανέφερε χαρακτηριστιικά ο μάρτυρας προσθέτοντας ότι ο  Άρης Φλώρος του είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Τόνισε, μάλιστα, ότι  και ό ίδιος είχε δεχτεί απειλές από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι. Όπως είπε ο Αλβανός κρατούμενος τον απειλούσε επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «κρατούσε» τον Αρ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει.

«Δυστυχώς  μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν», είπε ο κ. Αραβαντινός, που υποστήριξε ότι ο  Λεκοτσάι του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος.

«Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε χαρακτηριστιά. 

Οι αναφορές του κ. Αραβαντινού για το πρόσωπό  του προκάλεσαν την αντίδραση του Κλοντιάν Λεκοτσάι που είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Λεκοτσάι(από το εδώλιο) : Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος.Όλα εγώ...

Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;

Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Σχετικά με το τι συμβαίνει στις φυλακές και την ασυδοσία που επικρατεί ο κ. Αραβαντινός είπε: 

«Κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους....».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά