Logo

Στις 3 Ιουλίου 2019 τελικά η απόφαση στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου πριν από επτά χρόνια δεν εξέδωσε σήμερα Τετάρτη, όπως αναμενόταν, την απόφασή του. 

Η ετυμηγορία του, κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης του 73χρονου βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, θα ανακοινωθεί στις 3 Ιουλίου 2019. 

Όπως διαφάνηκε από το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, ο 73χρονος κατηγορούμενος προσβλέπει στο ενδεχόμενο ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισής του με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2019.

Ο δικηγόρος του 73χρονου βασικού κατηγορουμένου, συγκεκριμένα, επικαλέστηκε προσωπικό λόγο καθώς και ότι σε περίπτωση καταδίκης του εντολέα του προτίθεται να αιτηθεί ελαφρυντικά με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου  το επίμαχο ελαφρυντικό θα αναγνωρίζεται με βάση το το αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής». Τι σημαίνει αυτό; Ότι όποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο μπορεί ευπρόσωπα να ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου «σύννομου βίου», όπως αναφέρεται στη νέα διάταξη και αυτό να αναγνωρίζεται ακόμα και αν ο αιτών έχει διαπράξει ένα ελαφρύ πλημμέλημα.

Το δικαστήριο του πρώτου βαθμού είχε καταδικάσει τον 73χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών. 

Ο 73χρονος ήταν, σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο οικογενειακός φίλος στον οποίο είχε απευθυνθεί η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου για να την βοηθήσει μετά την εξαφάνιση του γιου της, στις 9 Αυγούστου 2012, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να φανταστεί πως ο ίδιος βρισκόταν πίσω από την απαγωγή και την δολοφονία. 

Μέχρι σήμερα ο 73χρονος, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της μητέρας και των συγγενών του θύματος να αποκαλύψει που βρίσκεται η σορός του, εξακολουθεί να κρατά το στόμα του κλειστό, υποστηρίζοντας πως ο Μάριος Παπαγεωργίου ζει και διαμένει στο εξωτερικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά