Logo

«Πράσινο φως» για ...εισβολή στο ΒΟΞ από την Εισαγγελία



 
 

Το "πράσινο φως" για έφοδο στο κτίριο ΒΟΞ που αποτελεί στέκι αναρχικών και του Ρουβίκωνα στα Εξάρχεια, δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή απειλητική ανάρτηση στελέχους της αναρχικής οργάνωσης στο διαδίκτυο.

Η εισαγγελική αρχή διέταξε τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την ανάρτηση απειλών στο Facebook από το στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργο Καλαϊτζίδη την περασμένη εβδομάδα. Στην ανάρτηση του ανέφερε πως σε περίπτωση που η Αστυνομία εισβάλει στο ΒΟΞ, τότε ο Ρουβίκωνας θα απαντήσει με πολλαπλά χτυπήματα.

Διαβάστε την σχετική ανάρτηση του

 

Με αφορμή αυτές τις απειλές, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή νέας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας από τα στελέχη της Ασφάλειας να διερευνήσουν αν τελούνται αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα στο ακίνητο επί της οδού Θεμιστοκλέους, δηλαδή στο ΒΟΞ.

Με απλά λόγια η Εισαγγελία "λύνει τα χέρια" στην Αστυνομία για να κάνουν έφοδο στην ...έδρα του Ρουβίκωνα, κάμπτοντας την απροθυμία της διοίκησης του ΙΚΑ στο οποίο ανήκει το κτίριο να ζητήσει την εκκένωση του χώρου από τους καταληψίες...

Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν, σε ανάλογη εισαγγελική έρευνα, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας είχαν ζητήσει από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να πάρει θέση  και αν επιθυμεί την ποινική δίωξη των καταληψιών, δίχως να λάβει απάντηση...

Τώρα, λοιπόν, βάζοντας μπροστα την Εισαγγελική Αρχή, η Αστυνομία, ξεπερνά το ...εμπόδιο του ΕΦΚΑ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εισβάλει στην ...φυσική έδρα του Ρουβίκωνα στα Εξάρχεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά