Logo

Καταθέτει σήμερα ο Αντ. Σαμαράς για τη Novartis



 
 

Ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη αναμένεται να καταθέσει σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , ως μάρτυρας στην υπόθεση διερεύνησης τυχόν ευθυνών δικαστικών και όχι μόνο λειτουργών που ασχολήθηκαν με τις έρευνες για το σκάνδαλο Novartis.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους, πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί εξετάζουν και σχετικές μηνύσεις που είχαν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη δημοσιοποίηση της εμπλοκής τους στην υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα στη μήνυση του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αναφερθεί στην ταυτότητα του πολιτικού προσώπου με το όνομα «Ρασπούτιν». Πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχει κατονομαστεί το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο, διότι αν γίνει αυτό τότε η δικογραφία θα πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή για δικές της ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο εισαγγελείς κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης θα συνεχίσουν την έρευνά τους ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα καθώς εξετάζονται τυχόν ευθύνες της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Στέλιου Μανώλη και Χρήστου Ντζούρα για τις ενέργειες τους στην πολύκροτη υπόθεση Novartis και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο.

Για την υπόθεση κατέθεσε χθες, Δευτερα 9 Σεπτεμβρίου, ο Κοινοτικός Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος εξερχόμενος από το γραφείο των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, δήλωσε: «Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα».

Αύριο, Τετάρτη, θα καταθέσει ο  πρώην αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την Πέμπτη θα καταθέσει και ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής ο οποίος και προκάλεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά