Logo

Εργαστηριακές εξετάσεις: Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος



 
 

Επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ότι ο θάνατος του οκτάχρονου αγοριού στο νοσοκομείο Παίδων Κυριακού, οφείλεται στο βακτηρίδιο της διφθερίτιδας.

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, Πέμπτη, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England) στο οποίο είχαν σταλεί δείγματα από το παιδί που πέθανε στις 26 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο, μετά από σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις.

Το βρετανικό εξειδικευμένο εργαστήριο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως το αγοράκι που ήταν με σύνδρομο Down, ζούσε τα τελευταία τρία χρόνια με ανάδοχη οικογένεια. Κατά δήλωση της οικογένειας, και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τα ιδρύματα, το παιδί είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου και του κοκκύτη.

Επίσης, οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι το παιδί είχε λάβει τις πέντε δόσεις του εμβολίου μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, όπως ορίζεται στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Το ερώτημα που ανακύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο, με το θάνατο του 8χρονου παιδιού, είναι κατά πόσο είναι επαρκής η υλοποίηση του προγραμματος εμβολιασμών σε παιδιά...

Η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας:

"Σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις.

Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή αυτό το σποραδικό περιστατικό, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις