Logo

Προανακριτική: Τι ισχυρίστηκε η Ελένη Ράικου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο - Σκληρή απάντηση του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης



 
 

«Ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα. Ήταν σκευωρός της ενεργούς πολιτικής».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, καταθέτοντας ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ως προς τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. 

Η εισαγγελική λειτουργός άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης καταγγέλλοντας τον για αφόρητες πιέσεις και εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της.

Υποστήριξε, ειδικότερα, οτι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό, στήνοντας δημοσιεύματα «με παρακρατικές μεθόδους». «Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μετέπειτα πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες.

Σε ερώτηση σχετική με το γεγονός ότι στην επιστολή παραίτησής της από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς δεν ανέφερε λέξη κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου - δεν ανέφερε ούτε καν το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» - η κ. Ράικου απάντησε ότι δεν τον κατήγγειλε γιατί δεν είχε θεσμική προστασία.

Η κ. Ράικου, μάλιστα, φέρεται να ανέφερε: «Υπήρχε απόκλιση από τα συνηθισμένα στον Άρειο Πάγο που με έκαναν να νιώθω άβολα. Πού να αναφερθώ; Στην κ. Δημητρίου; Άμα πήγαινα ήξερα τί θα γίνει... Η κ. Δημητρίου ταυτιζόταν με την κυβέρνηση. Για αυτό δεν απολάμβανα τη θεσμική προστασία που χρειαζόμουν».

Αναφορικά με το ενημερωτικό σημείωμα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προς την Προανακριτική Επιτροπή στο οποίο καταγράφονται τα εμβάσματα της  Novartis και της Αstellas Pharmaceuticals προς τον σύζυγό της σε λογαριασμούς που είναι και η ίδια δικαιούχος είπε ότι οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε δεκάδες έρευνες. «Όπως και ο άνδρας μου, ο οποίος έλαβε 1.020 ευρώ. Αναγνωρίζω μόνο το δεύτερο έμβασμα στις 27/9/2010. Το πρώτο δεν υπάρχει, δεν το ξέρω, δεν το αναγνωρίζω. Και αυτό το έγγραφο είναι δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου».

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Εκτίθεται και βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απάντησε με σκληρή γλώσσα στα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή της η εισαγγελική λειτουργός.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «βρωμερά ψέματα» της κ. Ράικου επιφυλασσόμενος να ενεργήσει «όπως της αξίζει» και να τοποθετηθεί συνολικά μόλις ολοκληρώσει την κατάθεσή της την οποία χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ως «ρυπαρή και δυσώδη».

Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής: 

«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κα Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις