Logo

Τεστ DNA: Μητέρα της Βαλεντίν η γυναίκα στη Γαλλία



 
 

Μητέρα της Βαλεντίν είναι η γυναίκα με την οποία μένει στη Γαλλία, αν και ο πατέρας της επτάχρονης προσπαθούσε να συσκοτίσει τις αρχές με τη σκηνοθετημένη εξαφάνιση αλλά και τον ισχυρισμό ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε πεθάνει.

Το τεστ DNA που έγινε στη γυναίκα με την οποία μένει εδώ και ενάμιση μήνα η Valentine Ablavykaka, απέδειξε πως είναι η βιολογική της μητέρα.

Η εξέταση κρίθηκε σκόπιμη, καθώς ο πατέρας του κοριτσιού ισχυριζόταν πως η Βαλεντίν μένει με τρίτο συγγενικό πρόσωπο.

Η γαλλική αστυνομία ενημέρωσε επίσημα τις ελληνικές αρχές για τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA στην οποία υποβλήθηκε η γυναίκα που βρίσκεται στο Σεν Ετιέν της Γαλλίας από το 2015, επισημαίνοντας πως είναι η μητέρα του 7χρονου κοριτσιού.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η γυναίκα μιλά και γράφει άπταιστα γαλλικά, ενώ έχει ξεκινήσει και τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου η Βαλεντίν να εγγραφεί σε γαλλικό σχολείο.

Μιλώντας στις γαλλικές αρχές, η επτάχρονη έδωσε πληροφορίες για το πώς έφτασε στη Γαλλία.

Η μητέρα ζήτησε να μην κοινοποιηθεί πουθενά η διεύθυνση κατοικίας της.

Οι γαλλικές Αρχές θεωρούν ότι η Βαλεντίν βρίσκεται σε οικογενειακό περιβάλλον και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Γαλλίας.

Επισημαίνουν δε πως το κορίτσι από το Κονγκό, είναι χαρούμενη και υγιής.

Στο μεταξύ αύριο, Παρασκευή, απολογείται σε ανακριτή ο πατέρας της Βαλεντίν για την υπόθεση, ενώ οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών αναμένεται να ζητήσουν να γίνει εξέταση DNA προκειμένου να αποδειχτεί και επιστημονικά η σχέση του ιδίου με τη Βαλεντίν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα της Αστυνομίας προκύπτει πως η Βαλεντίν και ο πατέρας της είχαν φτάσει στην Ελλάδα με τις προσφυγικές ροές και έμεναν για ένα διάστημα στη Μόρια της Λέσβου πριν φθάσουν στην Αθήνα.

Ο πατέρας, όταν διαπίστωσε ότι η σύντροφος του ζει στον Σεν Ετιέν της Γαλλίας την επισκέφθηκε μετά από πρόταση της τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε όπως είπε δεν δέχθηκε την πρόταση της οικογένειας να στείλει το παιδί στη Γαλλία, αλλά τελικά το έκανε όταν διαπίστωσε πως θα ήταν καλύτερο για το μέλλον του κοριτσιού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις