Logo

Ζαχαρής προς Τουλουπάκη: Στείλτε μας κάθε έγγραφο για τη Novartis [έγγραφο]



 
 

Να αποστείλει κάθε έγγραφο που αφορά την υπόθεση Novartis, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής από την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, λίγα 24ωρα μετά την επιστολή της εισαγγελικής λειτουργού για έγγραφο του FBI που αφορά τη δωροδοκία Έλληνα πολιτικού από την φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ. Ζαχαρής που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τις τυχόν ευθύνες στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, έστειλε επιστολή προς την κ. Τουλουπάκη με την οποία την καλεί να του διαβιβάσει κάθε κρίσιμο έγγραφο για την υπόθεση τόσο στον ίδιο, όσο και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην επιστολή προς την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς που κοινοποιεί και στον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής αναφέρει:

«Με το ανωτέρω σχετικό σας γνωρίζουμε ότι από την ελληνική έννομη τάξη ουδεμία απαγόρευση τίθεται στην αναζήτηση κρίσιμων εγγράφων κατά την ποινική προδικασία και ουδεμία υπηρεσία εντός ή εκτός της επικράτειάς μας δικαιούται να θέτει περιορισμούς ή απαγορεύσεις στην ποινική διαχείριση και εκτίμηση κρίσιμων εγγράφων, με μόνη εξαίρεση την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 263 του ΚΠΔ.

Κατόπιν αυτού επιβάλλεται να αποστείλετε τόσον προς ημάς, όσον και προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω ειδικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής κάθε κρίσιμο για την κατά νόμο ποινική διερεύνηση της προκείμενης υποθέσεως έγγραφο, το οποίο συντελεί στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Δείτε εδώ την επιστολή του κ. Ζαχαρή προς την κ. Τουλουπάκη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις