Logo

Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου ...καταχώνιασε έγγραφο του FBI για τη δωροδοκία Έλληνα πολιτικού [έγγραφο]



 
 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Novartis,  μετά την επιστολή της Εισαγγελέως Διαφθορας Ελένης Τουλουπάκη προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, στην οποία αναφέρεται σε έγγραφο του FBI που αφορά δωροδοκία Έλληνα πολιτικού από την φαρμακοβιομηχανία.

Σύμφωνα με την Ελένη Τουλουπάκη, το έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τον Ιανουάριο του 2017 ό(ταν ήταν επικεφαλής η Ελένη Ράικου), ανέφερε ότι στέλεχος της Novartis Hellas είχε δωροδοκήσει Έλληνα πολιτικό.

Στο επίμαχο έγγραφο δεν αναφέρεται το όνομα του πολιτικού, αλλά μόνο η ιδιότητα του. Μάλιστα το FBI ενημέρωνε στο ίδιο έγγραφο, πως τα χρήματα με τα οποία δωροδοκήθηκε ο Έλληνας πολιτικός είχαν προέλθει από τα “μαύρα” ταμεία της Novartis.

Η αποκάλυψη αυτή της κυρίας Τουλουπάκη με την επιστολή της προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προκάλεσε την αντίδραση του ελεγχόμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος αναφέρει σε δήλωση του:

«Από δημοσιεύματα του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράϊκου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν "καταστράφηκε" από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές.

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.

Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον τύπο έχουν στρατευθεί στο βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελένη Τουλουπάκη έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, μετά από τη διαρροή καταθέσεων στην Προανακριτική, μέσω δημοσιευμάτων, όπου αναφερόταν ότι δεν είχαν έρθει πληροφορίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί δωροδοκίας πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Η επιστολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το έγγραφο του FBI που αφορά τη δωροδοκία πολιτικού, έρχεται να διαψεύσει καταθέσεις μαρτύρων και δημοσιεύματα...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις