Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "Δημητρης Παπαγγελοπουλος"


 

Ένοχος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για παρέμβαη στο έργο των εισαγγελέων Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου.


 

Αθώοι δήλωσαν στις αρχικές τοποθετήσεις τους ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κάνοντας λόγο για ψευδείς καταθέσεις που δόθηκαν σε βάρος τους κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.


 

Ως «κύκνειο άσμα των κατηγόρων» χαρακτηρίζουν οι δικηγόροι του την εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή πρώην υπουργού αναπληρωτή Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για τη λεγόμενη “σκευωρία Novartis” αφού όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «είναι απαλλακτική για όλα σχεδόν τα ...


 

Οδοστρωτηρας ο πρώην εισαγγελέας και ο υφυπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα:
«Έχει ανεχθεί πολλα. Αύριο οφειλει να παραγγείλει κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική εξέταση κατά παντως υπευθύνου,κατά παντός συμμέτοχου και κατά παντός ηθικού αυτουργού».


 

Για σήψη και παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα μικρό ευτυχώς μέρος της Δικαιοσύνης, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την κατάθεση υπομνήματος στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που διερευνά την υπόθεση Novar...


 

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου 2022 ζήτησε και έλαβε σήμερα από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.


 

Κλήση για να προσέλθει την Τρίτη ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, έχει λάβει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.


 

Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου απέστειλε κλήση προς απολογία στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου στις 15 Μαρτίου 2022 να εμφανιστεί στο ανακριτικό γραφείο.



 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστειλε επιστολή στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.