Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "Ελενη Τουλουπακη"


 

Ένοχος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για παρέμβαη στο έργο των εισαγγελέων Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου.


 

Η εισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των συνηγόρων της χαρακτηρίζει ως ανεπίτρεπτη προσπάθεια επειρεασμού της Δικαιοσύνης τη δήλωση του υπουργού Ανάπτξης, Άδωνη Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής κι ενώ εκκρεμεί η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου: «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη ...


 

Αθώοι δήλωσαν στις αρχικές τοποθετήσεις τους ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κάνοντας λόγο για ψευδείς καταθέσεις που δόθηκαν σε βάρος τους κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.


 

Αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστέας Θεοδόση, η οποία διενεργεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος της, υπέβαλε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελείας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.


 

Μετά την έκδοση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου για την λεγόμενη σκευωρία Novartis ο Βασίλης Χειρδάρης συνήγορος της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:


 

Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην αναληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπυλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη. 


 

Η εισαγγελέας Εφετών και πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη υπέβαλε αίτηση προς την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου με την οποία ζητά να προβεί στις νόμιμες ενέργειες σχετικά με τις παραποιήσεις των εγγράφων του FBI και την αφαίρεση ονομάτων όπως για παράδειγμα του πρώην υπουργού ...


 

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η Ελένη Τουλουπάκη, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για τις κατηγορίες που τις αποδίδονται κατά τη διερεύνηση του σκάνδαλο Novartis.


 

Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε για τις 4 Απριλίου, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.


 

Στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατήγγειλε σήμερα «σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα» η Ελένη Τουλουπάκη, αναφορικά με την δίωξή της στην Ελλάδα για τις έρευνες που πραγματοποίησε ως εισαγγελέας διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis...