Logo

Κοροναϊός: 233 νεκροί στην Ιταλία - 36 σε μία μέρα - Παγκόσμια ανησυχία



 
 

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία, καθώς 36 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία ημέρα, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων σε 233 νεκρούς.

Στη γειτονική χώρα παρουσιάστηκαν συνολικά 1.145  νέα κρούσματα του θανατηφόρου ιού, μέσα σε μόλις μια ημέρα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε 5.883.

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

Θετικός στον ιό βρέθηκε ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ο οποίος είναι σε κατ'οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του.

Παράλληλα, άνδρας της ασφαλείας του γραμματέα της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι φέρεται να είναι θετικός στον ιό.

Επεκτείνεται η "κόκκινη ζώνη" στη βόρεια Ιταλία

Το βράδυ του Σαββάτου η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας, και άλλες 12 περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο. Πρόκειται για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά.

Μετά την Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται μέχρι τις 3 Απριλίου οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, 'Αστι και Αλεσάντρια.

Σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα. Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Πέθανε βουλευτής στο Ιράν - 124 νεκροί

Την ίδια ώρα μία βουλευτής του Ιράν πέθανε από τον κορονοϊό όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, αυξάνοντας την ανησυχία για την κατάσταση στην χώρα.

Η βουλευτής που πέθανε την Παρασκευή είναι η Φατεμέχ Ραχμπάρ από την Τεχεράνη, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των 124 νεκρών από τον Covid –19 που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές του Ιράν, όπου έχουν καταγραφεί συνολικά 4.747 κρούσματα του ιού.

Νεκρός ακόμα ένας επιβάτης του "Diamond Princess"

Ακόμα ένας πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου "Diamond Princess", ο οποίος είχε μολυνθεί από τον κορονoϊό, κατέληξε ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών που επέβαιναν στο πλοίο σε επτά.

Όπως μετέδωσε ο ιαπωνικός δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός NHK, δεν είναι Ιάπωνας, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα του.

Υπενθυμίζεται πως το κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε 3.711 επιβάτες από 56 χώρες, ήταν επί 14 ημέρες σε καραντίνα έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και στη συνέχεια εκκενώθηκε σταδιακά. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του επαναπατρίστηκαν.

Αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα διεθνώς

Την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και στην Ευρώπη.

Στη Γερμανία ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 684, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Robet Koch.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 45 μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Τα κρούσματα συγκεντρώνονται στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της χώρας με 346 να έχουν καταγραφεί στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και πάνω από 100 στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας και στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στη χώρα.

Ολλανδία: Ένας νεκρός και 60 νέα κρούσματα - Επέστρεψαν 900 σπουδαστές από τη βόρεια Ιταλία

Αυξημένος κατά 60 είναι ο επίσημος συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ολλανδία που έφθασε τα 188, ενώ χθες, Παρασκευή καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος ασθενή.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία (RIVM), τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.

Για 29 κρούσματα ερευνάται ακόμη η ιχνηλάτηση του ιού.

Την ίδια ώρα επέστρεψαν στην χώρα 900 Ολλανδοί σπουδαστές, που είχε ταξιδέψει για σκι στη βόρεια Ιταλία.

Οι σπουδαστές έφθασαν στην πόλεια Γκρόνινγκεν της βόρειας Ολλανδίας με μια αυτοκινητοπομπή 14 λεωφορείων και τους δόθηκαν οδηγίες από τις τοπικές υγειονομικές αρχές, αλλά δεν μπήκαν σε καραντίνα.

Οι οδηγίες που τους δόθηκαν είναι να "απέχουν από κοινωνικές επαφές" αν εμφανίσουν συμπτώματα κρυολογήματος, να τεθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί αν εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στη βόρεια Ιταλία, η ολλανδική κυβέρνηση τροποποίησε την ταξιδιωτική οδηγία για την περιοχή, ανακοινώνοντας την Τρίτη ότι όλα τα ταξίδια προς τη βόρεια Ιταλία, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητα, θα πρέπει να αποφεύγονται...

Θεία λειτουργία μέσω διαδικτύου λόγω κοροναϊού

Μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιηθούν στο Βατικανό η γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα Φραγκίσκο κάθε Τετάρτη και η καθιερωμένη ευλογία της Κυριακής λόγω του κοροναϊού.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς εξαιτίας των ελέγχων της Αστυνομίας δημιουργούνται ουρές στην είσοδο της πλατείας του Αγίου Πέτρου και στις πύλες της Αγίας Έδρας.

Παράλληλα προσωρινά απαγορεύεται και η συμμετοχή πιστών στην τέλεση της λειτουργίας από τον πάπα στο μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μάρθας.

Για προληπτικούς λόγους κλείνουν μέχρι νεοτέρας και τα αρχεία του Βατικανού.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο Βατικανό. Ο ασθενής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, έχει τεθεί σε καραντίνα.

Αίγυπτος: 33 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Οι αιγυπτιακές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα, Σάββατο, 33 νέα κρούσματα κορονοϊού σε κρουαζιερόπλοιο στον ποταμό Νείλο, το οποίο έχει πληγεί από τον κοροναϊό. Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Χάλα Ζάγιεντ, κανένα από τα κρούσματα δεν είχαν δείξει συμπτώματα της ασθένειας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις