Logo

Κοροναϊός: Τέσσερις οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 331 τα κρούσματα - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Άλλος ένας νεκρός προστέθηκε την Κυριακή στη θλιβερή λίστα όσων χάνουν τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον κοροναϊό ανεβάζοντας τον αριθμό τους στους τέσσερις.

Παράλληλα το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 331, ενώ τα νέα κρούσματα που προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται στα 103, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα. 

53χρονος εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς ο τέταρτος νεκρός

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, κατέληξε ένας 53χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο 53χρονος είχε πνευμονία και βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, επιπλοκές που προκαλεί ο Covid-19.  Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη, καθώς αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για εργαζόμενο στο στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Καστοριάς, ο οποίος είχε εισαχθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ξημερώματα Τρίτης η κατάσταση του 53χρονου χειροτέρεψε κατά την διάρκεια της νύχτας και χρειάστηκε διασωλήνωση και διακομιδή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με πνευμονία και βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια.

51 οι νοσηλευόμενοι - 8 οι διασωληνωμένοι

Ο κ. Τσιόδρας ενημερώνοντας την Κυριακή για τα νέα δεδομένα για τον κοροναϊό στην Ελλάδα, είπε ότι αυτή τη στιγμή από τα 331 συνολικά κρούσματα  κορωναϊού νοσηλεύονται 51 ασθενείς, εκ των οποίων οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ολοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Όπως σημείωσε  μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα, προσθέτοντας ότι  τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα μέχρι χθες ήταν 228, ενώ 4 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα.

Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο ανακοινώθηκε πως άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν.

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (12/3) είχαμε τον πρώτο νεκρό, καθώς έχασε τη μάχη ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με κοροναϊό μετά την επιστροφή του από ταξίδι στους Άγιους Τόπους και την Αίγυπτο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις