Logo

Κοροναϊός: Τρεις νεκροί και 228 ασθενείς - 38 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Τους τρεις έφτασαν οι θάνατοι από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 38, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών σε 228.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Τσιόδρας, πέντε από αυτούς έχουν διασωληνωθεί και η κατάσταση τους είναι σοβαρή.

Από τα 228 κρούσματα νοσηλεύονται οι 57.

Επεσήμανε πως 22 από τα κρούσματα είναι "ορφανά", δηλαδή δεν είναι γνωστός ο τρόπος μετάδοσης του ιού.

Τα περισσότερα από τα 38 νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

Εξάλλου, οκτώ ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως το 51% των ασθενών είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Επίσης, επεσήμανε πως έχει γίνει έλεγχος σε 3.400 δείγματα ύποπτων κρουσμάτων.

Στη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας επεσήμανε την ανάγκη ατομικής ευθύνης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην παρατηρηθούν ξανά συνθήκες συγχρωτισμού σαν αυτές που εμφανίστηκαν σήμερα στα σουπερμάρκετ.

Τρεις οι νεκροί

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως δύο ασθενείς υπέκυψαν.

Πρόκειται για ασθενή 67 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου και σχετιζόταν με το γκρουπ που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.

Ο 67χρονος είχε εισαχθεί την Πέμπτη στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα και νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα απομόνωσης διασωληνωμένος.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο δεύτερος θάνατος. Πρόκειται για 90χρονο που  νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.

Για το περιστατικό με τον δεύτερο νεκρό ασθενή με κορωνοϊό θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Εκτός από τον 90χρονο, δύο νέα θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στις 11 Μαρτίου, τα οποία μεταφέρθηκαν από την Καστοριά στην Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για ένα ζευγάρι από τη Δαμασκηνιά Βοϊου, οι οποίοι είναι ο γιος και η νύφη του 90χρονου που είχε μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο επίσης από την Καστοριά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζευγάρι διαθέτει ταβέρνα στη Δαμασκηνιά με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ο 90χρονος είναι ο δεύτερος ασθενής που καταλήγει από επιπλοκές πνευμονίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ο πρώτος νεκρός ήταν ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, από την Αμαλιάδα, ο οποίος ήταν ένας από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τους δύο νέους θανάτους

Επίσημη ανακοίνωση για τους δύο θανάτους από κορονοϊό το πρωί του Σαββάτου, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2:

90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί».

Ένας νεκρός και 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Καστοριά

Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ο γιος του 90χρονου και σε καλύτερη κατάσταση η νύφη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Καστοριάς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Εκεί, έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορονοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας, παραδέχθηκε στους γιατρούς ότι έχουν συναντηθεί με τον 90χρονο. Του έγιναν εξετάσεις και διαπιστώθηκε και αυτός ότι είναι θετικός στο κορωναϊό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή της Καστοριάς εκτός από τον νεκρό, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 13 κρούσματα.

Σε καραντίνα 45 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Καστοριάς

Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου.

Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου.

Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία του νοσοκομείου Καστοριάς εκπέμπει το προσωπικό. Διαβάστε εδώ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Λιποθύμησαν δύο επιβάτες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κτίριο των αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Δυο άντρες που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πτήση από Αθήνα προς Βουκουρέστι, αισθάνθηκαν αδιαθεσία και λίγα λεπτά μετά κατέρρευσαν μπροστά σε δεκάδες επιβάτες και υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές του αεροδρομίου. Στην αίθουσα εμφανίστηκαν διασώστες με στολές προστασίας επιπέδου 3, μάσκες και ειδικά γάντια προκειμένου να παραλάβουν τους δυο ασθενείς, τους οποίους και μετέφεραν σε ειδικό χώρο προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τους μεταφέρει σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό, για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

"Θετικός" υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Κλειστές οι τεχνικές υπηρεσίες

Υπάλληλος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσβλήθηκε από τον κοροναϊό.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και κατόπιν εισήγησης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών επί της Στρωμνίτσης 53 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποφάσισε ο κ. Τζιτζικώστας, από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν κλειστές, ενώ και το κτίριο της Στρωμνίτσης αναστέλλει τη λειτουργία του, θα σφραγιστεί και δεν θα πραγματοποιείται καμιά συναλλαγή με το κοινό.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις και στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64), μετά τη χτεσινή εθελοντική αιμοδοσία.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μόνον για απολύτως επείγοντα ζητήματα.

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ασθενής με κοροναϊό λιποθύμισε μέσα σε κατάστημα.

Ο άνδρας ήταν σε κατ'οίκον περιορισμό αλλά επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κατάστημα αθλητικών ειδών επί της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Εκεί αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο κατάστημα.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Πελάτες και υπάλληλοι βγήκαν έξω από το κατάστημα, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

Το ασθενοφόρο με τους διασώστες που παραλαμβάνουν τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, καθυστέρησε να φτάσει με αποτέλεσμα να παραμείνει ο ασθενής για περίπου 20 λεπτά στο κατάστημα χωρίς τις αισθήσεις του!
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις δίνοντας δείγμα για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον ιό. Άμεση ήταν η αντίδραση των υπευθύνων του καταστήματος που κάλεσαν συνεργείο καθαρισμού για να απολυμάνει τον χώρο.

"Το έσκασε" ασθενής από το νοσοκομείο Πύργου

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο νοσοκομείο Πύργου.

Άνδρας που είχε πάει να εξεταστεί και να διαπιστωθεί αν νοσεί από κορωνοϊό, το ...έσκασε από το νοσοκομείο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός, μπροστά στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού αν ήταν "θετικός" στον κοροναϊό.

O πολίτης που διαμένει σε χωριό κοντά στον Πύργο, μετέβει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και παρουσίασε συμπτώματα κρούσματος κορωνοϊού.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τον ενημέρωσαν πως μπορεί να είναι πιθανό κρούσμα λόγω συμπτωμάτων και του ζήτησαν να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο για προσωρινή νοσηλεία και λήψη δείγματος προς εξέταση, ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι αν πρόκειται για κρούσμα.

Ο πολίτης όμως άγνωστο γιατί επέλεξε να μην ακολουθήσει τις εντολές των γιατρών και τράπηκε σε φυγή.

Τελικά επέστρεψε στο νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου, προφανώς μετανιώνοντας το και επειδή ελλόχευαν ποινικές κυρώσεις σε βάρος του...

Ευτυχώς βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζετα πως προβλέπονται ποινές μέχρι και ισόβια σε όσους σπάνε την καραντίνα και παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας, όπως αυτά που λήφθηκαν για την αποτροπή μετάδοσης του κοροναϊού. Διαβάστε εδώ
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις