Logo

Κοροναϊός: 43 οι νεκροί στην Ελλάδα - 1.212 κρούσματα - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Στους 43 έφθασαν οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, καθώς ακόμα πέντε ασθενείς υπέκυψαν τις τελευταίες ώρες.

Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας από τον κοροναϊό, καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας, εξέπνευσαν ακόμη δύο συνάνθρωποι μας, στην Θεσσαλονίκη.

Ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, επιβεβαίωσε τον συνολικό αριθμό των νεκρών, κάνοντας λόγο για πέντε νέους θανάτους. Επισήμανε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν τα 71 έτη. Πρόσθεσε ότι οι νεκροί είναι 32 άνδρες και 11 γυναίκες. Πάνω από το 90% από όσους πέθαναν είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή άνηκαν στην ευπαθή ομάδα άνω των 70 ετών.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίες ανακοίνωσε, επίσης, 56 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας στα 1.212.

Από τους νοσηλευόμενους ασθενείς οι 72 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, στους οποίους ευχήθηκε . γρήγορη ανάρρωση. Εξ αυτών οι  14 είναι γυναίκες ενώ το υπόλοιπο 81% είναι άνδρες,  η μέση ηλικίας τους είναι τα 65 έτη, ενώ πάνω από το 50% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι 5 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν διενεργηθεί 15.961 τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε, επίσης, ότι εγκρίθηκε πλέον η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα.

Οσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.
 

Οι νέοι θάνατοι 

Οι δύο τελυεταίοι που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19  είναι δύο άνδρες, 86 ετών και 70 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας είχε καταλήξει ένας 61χρονος άνδρας από την Ξάνθη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας xanthinea.gr, πρόκειται για άνδρα που είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα του ιού. Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου και κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του ένας 54χρονος από την Οινόη Καστοριάς. 

Ο ασθενής είχε μεταφερθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε. Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορονοϊού από την Καστοριά. 

Το τρίτο θύμα είναι μία 76χρονη γυναίκα η οποία έχασε τη ζωή της το βράδυ της Κυριακής στη Λέσβο, ο  πρώτος θάνατος ασθενούς με Covid-19  στο νησί.

Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης σε πολύ βαριά κατάσταση ως αποτέλεσμα των υποκείμενων νοσημάτων από τα οποία έπασχε. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία, ενώ το Σάββατο το απόγευμα, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από κοροναϊο.

Θετικές η κόρη και η εγγονή της 76χρονης στη Λέσβο

Από τον κοροναϊό προσβλήθηκαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ινστιτούτου Παστέρ, η κόρη και η εγγονή της 76χρονης που πέθανε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου παρέμειναν χθες, Κυριακή, κλειστά για απολύμανση, καθώς η κόρη της 76χρονης ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό τους. Σήμερα οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να ιχνηλατήσουν τις επαφές της κόρης και θα τεθούν σε απομόνωση.

Η κόρη της άτυχης ηλικιωμένης δεν πήγαινε στη δουλειά τις τελευταίες ημέρες, επειδή είχε συμπτώματα γρίπης και βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Τόσο η ίδια όσο και η κόρη της και εγγονή της 76χρονος, επίσης θετική στον COVID-19, είναι καλά στην υγεία τους.
Εξάλλου, αρνητικό ήταν το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε γιατρός του νοσοκομείου Μυτιλήνης ο οποίος εξέτασε την 76χρονη όταν προσήλθε στο νοσοκομείο σχετικά με άλλου τύπου πρόβλημα υγείας και ο οποίος διέγνωσε την πνευμονία. Ο γιατρός που παρέμενε σε απομόνωση, επέστρεψε κανονικά στην υπηρεσία του μετά το αρνητικό τεστ.

Χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 38 νεκρούς και 95 νέα κρούσματα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων ασθενών σε 1.156.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις