Logo

Η... Οδύσσεια του «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα 20 κρούσματα κοροναϊού



 
 

Αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα 20 κρούσματα κοροναϊού, για το οποίο έκανε λόγο κατά την ενημέρωση της Τρίτης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο επιβατηγό πλοίο επιβαίνουν συνολικά 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων είναι και 36 Έλληνες. 

Τη Δευτέρα διέρρευσε πληροφορία ότι στο εν λόγω πλοίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη κρούσματος κοροναϊού.  Επρόκειτο, όπως έγινε γνωστό για  72χρονο Ναυτεργάτη ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο, ενώ ύποπτα συμπτώματα παρουσίασαν και ακόμα δύο αλλοδαποί Ναυτεργάτες,  οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέβη άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποίησε τέστ σε όλους τους επιβαίνοντες. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι 20 επιβάινοντες ήταν θετικοί στον κοροναϊό. 

Απανωτά "όχι" από Ισπανία και Τουρκία

Το επιβατηγό οχηματαγωγό  «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ελληνόκτητο πλοίο της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ  και  βρίσκεται αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά και δεν μπορεί να καταπλεύσει, λόγω του ότι έχει τεθεί από 21/03 σε ισχύ υπουργική απόφαση με περιοριστικά μέτρα για τον κατάπλου των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πλοίο  είχε ναυλωθεί από εταιρεία κρουαζιερόπλοιων της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη για να μεταφέρει στην Ισπανία τα συγκεκριμένα πληρώματα προκειμένου να επανδρώσουν άλλo πλοίo εκεί. Με αυτό το στόχο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στις 7 Μαρτίου. 

Ωστόσο λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού  από τις αρχές της Ισπανίας το  «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν κατέστη δυνατόν να καταπλεύσει στη χώρα αυτή. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ναυλώτρια εταιρεία έδωσε εντολή στο πλοίο να μεταφέρει τα  πληρώματα στην Τουρκία, αλλά οι τουρκικές αρχές επιτρέπουν μόνο στους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος.

Το πλοίο έφτασε στην Ελλάδα στις 22 Μαρτίου, για ανεφοδιασμό καυσίμων και τρόφιμα και παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά. 

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου, που παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά  εξομαλύνονται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις