Logo

Θρίλερ με το "Ελ. Βενιζέλος": Στο νοσοκομείο και δεύτερος ναυτικός



 
 

Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε και δεύτερος ναυτικός του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Ελ. Βενιζέλος" της ΑΝΕΚ το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς εντοπίστηκαν 20 κρούσματα του κοροναϊού.

Πρόκειται για έναν 34χρόνο Ινδονήσιο μέλο του πληρώματος του φέρυ μπόουτ, ο οποίος παρελήφθη το βράδυ της Τρίτης από σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Οι λιμενικοί φορούσαν ειδικές προστατευτικές στολές και μάσκες για τη μεταφορά του ναυτικού.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στη μαρίνα της Ζέας όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» όπου νοσηλεύεται.

Πρόκειται για τον δεύτερο ναυτικό που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, καθώς εδώ και τρεις ημέρες νοσηλεύεται και ένας 72χρονος Ελβετός ναυτικός.

Το πλοίο συνεχίζει να παραμένει σε αγκυροβόλιο ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά και παραμένει άγνωστο αν θα δέσει στο λιμάνι ή αν θα αποπλεύσει για άλλο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται πως τα 20 κρούσματα του κοροναϊού εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που έγινε σε 28 μέλη του πλοίου τα οποία παρουσίαζαν τα συμπτώματα.

Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα 363 μέλη του πληρώματος. Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο Τσεσμέ της Τουρκίας και οι αρχές ενημέρωσαν τον πλοίαρχο ότι θα επιτρέψουν την αποβίβαση μόνο των Τούρκων. Ο πλοίαρχος αρνήθηκε να κατεβάσει τους Τούρκους μέλη του πληρώματος και άλλαξε ρότα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το φέρυ μπόουτ της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΚ είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία. Μάλιστα μετέφερε Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία με προορισμό το Καντίθ της Ισπανίας προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο επέστρεψε στην Τουρκία.

Το "Ελ. Βενιζέλος" παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου. Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 383 άτομα 13 εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί και 83 Ινδονήσιοι.

Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου, έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις