Logo

Σε καραντίνα Κρανίδι ,Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη - Κλείνει η δομή μεταναστών με τα 150 κρούσματα κοροναϊού



 
 

Σε καραντίνα μπαίνει το Κρανίδι, ενώ κλείνει το ξενοδοχείο-δομή μεταναστών όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 150 κρούσματα κοροναϊού.

Μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ερμιόνης με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του γενικού γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο Μάνου Λογοθέτη και των τοπικών αρχών.

Τα 150 κρούσματα διαπιστώθηκαν μετά από δείγματα που ελήφθησαν σε 497 πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και στο προσωπικό του ξενοδοχείου.

Ας σημειωθεί πως και τα 150 κρούσματα, 148 φιλοξενούμενοι, ένας εργαζόμενος και ένα στέλεχος της δομής, είναι ασυμπτωματικοί.

Μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως οι άνθρωποι που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή, θα μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει.

Ο δήμος  Ερμιονίδας προχωρά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί. "Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3. Τα άλλα αναστέλλονται . Αναστέλλονται παζάρια και οι λαϊκές αγορές", τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. "Προέχει να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο", συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως συναγερμός σήμανε στο Κρανίδι χθες, Δευτέρα του Πάσχα, όταν πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αφού μια Σομαλή πρόσφυγας, η οποία είναι και έγκυος, βρέθηκε θετική στον ιό το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Στο ξενοδοχείο διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Η δομή είχε τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το Μεγάλη Πέμπτη, καθώς είχε βρεθεί θετική στον κοροναϊό καθαρίστρια του ξενοδοχείου, αλλά και ο σύζυγος της.

Μάλιστα,  η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που αποτελεί τη δομή των μεταναστών, υποστηρίζει  ότι από την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου κανείς από τους μετανάστες δεν έχει εξέλθει από τη δομή. Αλλά μέχρι την εκείνη την ημέρα οι μετανάστες κυκλοφορούσαν κανονικά στην περιοχή.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά δύσκολη» καθώς οι μετανάστες είναι δύσκολοι στην επικοινωνία και τη συνεννόηση.
Εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα επιδημιολογικα στην Ελλάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις