Logo

Θρίλερ στην κλινική στο Περιστέρι: Τρεις νεκροί και 37 κρούσματα μεταξύ των οποίων και γιατρός [βίντεο]



 
 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της κλινικής στο Περιστέρι, καθώς σήμερα, Παρασκευή, βρέθηκαν νέα κρούσματα του κοροναϊού.

Συνολικά έξι νεφροπαθείς αλλά και ένας γιατρός βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2.

Οι έξι νεφροπαθείς μεταφέρθηκαν από την κλινική στο Περιστέρι στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη, είχαν προκύψει στην κλινική 28 θετικά κρούσματα. Από αυτά 13 αφορούν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ. Τα αποτελέσματα των υπολοίπων τεστ αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Την κλινική επισκέφθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί.

Εξερχόμενος από την κλινική δήλωσε πως τα κρούσματα αυξήθηκαν από 28 σε 37.

Από τους 226 ανθρώπους στην κλινική, βρέθηκαν θετικοί οι 37. Ανάμεσά τους και οι τρεις νεκροί. "Όλοι οι θετικοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί ή μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. Δεν υπάρχει κανένας θετικός κλινική", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, από το σύνολο των 226 ανθρώπων, οι 116 είναι αιμοκαθαιρόμενοι νοσηλευόμενοι και οι 110 αποτελούν προσωπικό της κλινικής. Θετικοί στον κορονοϊό, όπως ανέφερε, ήταν οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, 17 ασθενείς που δεν βρίσκονται πλέον στην κλινική και 17 εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

"Είναι σημαντική επιδημία σε έναν χώρο που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ευπαθής ομάδα. Είμαστε κοντά τους. Θα τους υποστηρίξουμε όσο μπορούμε για να σταματήσει το κακό", δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ακούστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα

 

Θετικός και εξωτερικός γιατρός της κλινικής

Ανάμεσα στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα περιλαμβάνεται και εξωτερικός γιατρός ο οποίος διαθέτει ιδιωτικό ιατρείο αλλά πραγματοποιεί στην κλινική μικροεπεμβάσεις σε ασθενείς του.

Αμέσως ξεκίνησε ιχνηλάτηση για τον εντοπισμό των περίπου 50 ασθενών και άλλων προσώπων που ήρθε σε επαφή ο συγκεριμένος γιατρός.

Ας σημειωθεί πως στην κλινική "Ταξιάρχαι" πραγματοποιούν μικροεπεμβάσεις περίπου 30 εξωτερικοί γιατροί που πηγαίνουν στην κλινική, ενώ διατηρούν και δικά τους ιδιωτικά ιατρεία.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση τόσο στην κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι, όσο και στην κλινική "Κασταλία" στα νότια προάστια.

Και οι δύο κλινικές έχουν στεγανοποιηθεί.

Στην κλινική στο Περιστέρι γίνονται μόνο οι αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, μπροστά στον κίνδυνο διάδοσης του ιού σε άλλες δομές.

Αλαλούμ στην ενημέρωση για τους θανάτους και το κλείσιμο των κλινικών

Σήμερα, Παρασκευή, παρέμεινε κλειστή και η κλινική "Κασταλία" αν και δεν είχε ανακοινωθεί στην χθεσινή ενημέρωση των κυβερνητικών αξιωματούχων στο υπουργείο Υγείας. Εργαζόμενοι που πήγαν το πρωί στη δουλειά τους, βρήκαν κλειστές τις πόρτες της κλινικής.

Εξάλλου, αν και αρχικά είχε διαρρεύσει πως ο ένας από τους τρεις θανάτους προερχόταν από την "Κασταλία", σήμερα οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας ανέφεραν στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους πως και οι τρεις θάνατοι ήταν από την κλινική "Ταξιάρχαι"...

Οργή από νεφροπαθείς

Χθες διακομίσθηκαν από την κλινική στο Περιστέρι πέντε ασθενείς, δύο στο νοσοκομείο «Αττικόν» και τρεις στο ΝΙΜΤΣ, ενώ σήμερα, Παρασκευή, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο έξι ασθενείς στο ΝΙΜΤΣ, νοσοκομείο που διαθέτει μόναδα αιμοκάθαρσης για ασθενείς με κορωναϊό.

Μια από τους έξι ασθενείς που μεταφέρθηκαν σήμερα, η κυρία Μαρία Λάλα, ξέσπασε όταν μπήκε στο ασθενοφόρο κλαίγοντας για την κόρη της για την οποία ακούγεται να λέει: «Τους ρωτάω συνέχεια και μου λένε δεν ξέρουμε. Ποιον να ρωτήσω βρε παιδιά; Έχω παιδιά και εγγόνια πίσω μου».

Δείτε τι δήλωσε η νεφροπαθής μέσα από το ασθενοφόρο πριν τη μεταφορά της στο ΝΙΜΙΤΣ

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΟΔΥ και Υπουργείο Υγείας γνώριζαν από την Τετάρτη για τα κρούσματα στις κλινικές

Αιχμές κατά των υπευθύνων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αλαλούμ που έχει προκύψει στις δύο κλινικές.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ειδική μέριμνα με προληπτικά μέτρα και συστηματικούς ελέγχους από το Υπουργείο Υγείας σε χώρους ευαλωτότητας, όπως προσφυγικές δομές, καταυλισμοί Ρομά και γηροκομεία.

Μετά και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε ιδιωτικές κλινικές και προσφυγικές δομές, που δημιουργούν εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η τραγική ολιγωρία της Πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει. Μάλιστα, στην περίπτωση του Περιστερίου, παρότι ο ΕΟΔΥ γνώριζε ήδη από την Τετάρτη πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν προχώρησε στα απαραίτητα μέτρα. Αντίθετα, η κλινική εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά".

"Το υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο σε τυχοδιωκτικές πρακτικές. Και κάποια στιγμή επιτέλους η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι πάνω από την ατομική ευθύνη των πολιτών, στην οποία καταφεύγει στα δύσκολα, υπάρχει πρωτίστως η ευθύνη της Πολιτείας", καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις