Logo

Κοροναϊός: Στους 151 οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 2.691 τα κρούσματα - Συνεχής ενημέρωση [βίντεο]



 
 

Τρεις άνθρωποι πέθαναν την Παρασκευή στη χώρα μας από κοροναϊό, καθώς αργά το βράδυ κατέληξε ένας άνδρας 69 ετών. 

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 69χρονος είχε υποκείμενο νόσημα και πιο συγκεκριμένα λεμφωγενή λευχαιμία.

Με το θάνατο του 69χρονου οι νεκροί στην Ελλάδα από τη νόσο Covid-19 έφθασαν τους 151.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει  2 νέους θανάτους τις τελευταίες 24ώρες. 

Ανάμεσα στους δύο νέους νεκρούς,  είπε ο κ. Τσιόδρας, ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ένας διαπρεπής επιστήμονας ακούραστος δάσκαλος και ένας αξιοπρεπής   πολιτικός που άφησε το αποτύπωμά του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η επιτροπή, είπε ο κ. Τσιόδρας ενώνει τα συλληπητήριά της προς την οικογένεια του Δ. Κρεμαστινού. 

Ο κ. Τσιόδρας συνεχίζοντας είπε πως από τους θανόντες οι 40, δηλαδή το 26,7%, είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 75 έτη, ενώ το 93.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ανακοίνωσε, επίσης, 13 νέα κρούσματα εκ τωνοποίων τα 6 προέρχονται από χώρους με συναθροίσεις. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.691. Το   55,5% των κρουσμάτων αφορά άνδρες.   603 από τα κρούσματα συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα  1.349 με  ήδη γνωστό κρούσμα. 

Έως τώρα έχουν εξεταστεί 94.291 κλινικά δείγματα. 

32 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 9, δηλαδή το 29% είναι είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και έχει ηλικία 70 ετών και άνω. 

85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τα τεστ αντισωμάτων και η ανοσία 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα τεστ αντισωμάτων, λέγοντας πως όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επιτυχίας αυτού του τεστ.

«Σε όλους όσοι πέρασαν την ασθένεια ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού, όπως έδειξε μελέτη σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η ίδια επιστημονική ομάδα έχει συνδέσει την παρουσία των αντισωμάτων με τη δυνατότητα του οργανισμού να εξουδετερώνει τον ιό», είπε και πρόσθεσε πως  άνθρωποι με θετικά αντισώματα θα έχουν κάποια ανοσία.

«Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακόμη για πόσο καιρό θα έχουν ανοσία», τόνισε. 

Το καλοκαίρι δεν θα μηδενίσει τον ιό 

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ,  που έκανε λόγο για πιθανό δεύτερο κύμα του ιού, είπε  «Η επίδραση του καλοκαιριού δεν θα είναι επαρκής για να μηδενίσει το ιό».

Υπογράμμισε πως όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας και η πορεία θα εξαρτηθεί από την εθελούσια συμμόρφωση με βασικούς κανόνες υγιεινής.

Σημείωσε, ωστόσο,  πως «μακάρι το καλοκαίρι να έχει θετικές επιπτώσεις στην κυκλοφορία, θα περιμένουμε και θα δούμε δεν θέλω να μιλάω με πιθανότητες».

Χαρδαλιάς: Δύο καφέ μπαρ στην Αθήνα παραβίασαν τα μέτρα 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πρωτοφανή συγκυρία.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως την Πέμπτη  δύο καφέ μπαρ παραβίασαν τα μέτρα στην Αθήνα και έβγαλαν τραπεζοκαθίσματα. «Φαινόμενα σαν αυτά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους που αντιλαμβάνονται την κατάσταση και ακολουθούν τις οδηγίες» είπε σε αυστηρό τόνο.

Συνολικά, έχουν σημειωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με την λειτουργία επιχειρήσεων και 414 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις