Logo

Κοροναϊός: Στους 160 οι νεκροί στην Ελλάδα - Τρεις θάνατοι σε ένα 24ωρο - Κατέληξε 37χρονος



 
 

Στους 160 έφτασαν οι θάνατοι από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν σήμερα, Παρασκευή, ακόμα τρεις ασθενείς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής εξέπνευσε στο νοσοκομείο "Σωτηρία" ένας 37χρονος άνδρας, τετραπληγικός, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για το δεύτερο νεότερο σε ηλικία νεκρό στην Ελλάδα.

Ο νεότερος ήταν ο 35χρονος, ο οποίος εξέπνευσε στην Θεσσαλονίκη, για τον θάνατο του οποίου έχει διαταχθεί έρευνα απο τον Εισαγγελέα.

Το πρωί της Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες ασθενείς.

Πρόκειται για μία 57χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή της και μια 73χρονη που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ.

Πρόκειται για ασθενή που είχε μολυνθεί από την κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι και είχε μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Η ηλικιωμένη υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση των δεκάδων κρουσμάτων και των έξι θανάτων από κοροναϊό στην κλινική "Ταξιάρχαι", διενεργείται εισαγγελική έρευνα για τη διακρίβωση των ποινικών ευθυνών των υπευθύνων της.

Στο μεταξύ χθες, είχε χάσει τη ζωή του ακόμα ένας ασθενής, ενώ καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα στην χώρα μας. Πρόκειται για έναν 89χρονο ο οποίος κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης και αυτός στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 2.770.

Το 55,3% των προσβληθέντων είναι άνδρες, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων, 610 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.409 ή 51% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους θανόντες, 41 ή 26,3% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη, ενώ το 93,6% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Εξάλλου, 90 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν ελεγχθεί 116.233 κλινικά δείγματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις