Logo

Κοροναϊός: Στους 162 οι νεκροί στην Ελλάδα - Δύο γυναίκες κατέληξαν στο ΝΙΜΤΣ



 
 

Στους 162 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός.

Δύο γυναίκες ασθενείς οι οποίες νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΤΣ, άφησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου την τελευταία τους πνοή, μετά από μάχη με τον ιό.

Πρόκειται για μια γυναίκα 93 ετών που είχε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και μία 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα.

Η 93χρονη προέρχονταν από την κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι, όπου παρουσιάστηκαν δεκάδες κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων κατέληξαν επτά...

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, από τους 162 νεκρούς, οι 45 ήταν γυναίκες (27,8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 93,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εννέα νέα κρούσματα

Εξάλλου, ανακοινώθηκαν εννέα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.819, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 613 (21,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.455 (51,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Δέκα (43,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.Τέλος, έχουμε ακόμα δύο καταγεγραμμένους θανάτους και συνολικά 162 θύματα στη χώρα μας.

Μέχρι σήμερα έχουν συνολικά ελεγχθεί 126.283 κλινικά δείγματα.

Τρία νέα κρούσματα στη Λάρισα

Στο μεταξύ ακόμα τρεις Ρομά από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Πρόκειται για έναν μεσήλικα και δύο γυναίκες, μέλη της ίδιας οικογένειας που θα μεταφερθούν στην Αρωγή Λάρισας, όπως και ακόμα πέντε άτομα από το σύνολο των 35 θετικών δειγμάτων στον κορονοϊό.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια στην περιοχή, καθώς πολλοί Ρομά αρνούνταν να συνεργαστούν, τελικά αργά το βράδυ τέθηκε σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οικειοθελώς 28 άτομα μεταφέρθηκαν στη δομή που έχει δημιουργηθεί για την περίσταση.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις