Logo

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν αποκλείω να τη γνωρίζω, λέει η 34χρονη - Είχε σκοπό να τη σκοτώσει, λέει ο δικηγόρος της [βίντεο]



 
 

Το ενδεχόμενο να γνωρίζει τη γυναίκα που της έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο, εξετάζουν οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης, έξω από το κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Η ίδια η παθούσα μιλώντας στους αστυνομικούς, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό, αν και αρχικά είχε καταθέσει πως δεν γνωρίζει ποια είναι η δράστιδα που φορούσε προστατευτική μάσκα.

«Δεν αποκλείω να τη γνωρίζω. Ίσως να είναι κάποια γνωστή μου. Τώρα που ανασύρω μνήμες από τις εικόνες της επίθεσης, μου φαίνεται οικείο πρόσωπο. Προσπαθώ να θυμηθώ από ποιο περιβάλλον. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θα θυμηθώ», φέρεται να είπε η 34χρονη, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως ενδεχομένως να υπήρξε προσωπικό κίνητρο στην επίθεση με το βιτριόλι.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί λαμβάνουν και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις που εκτιμάται πως θα ρίξουν ...φως στην υπόθεση.

Ήδη έχουν καταθέσει τουλάχιστον δέκα άτομα από το κοντινό οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό περιβάλλον, αλλά και από πρόσφατες και προηγούμενες προσωπικές σχέσεις της 34χρονης, αναζητώντας άτομα που θα μπορούσαν να μπουν στη διαδικασία να θέλουν να της κάνουν κακό.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το υλικό από κάμερες ασφαλείας κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη της δράστιδας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας ενδέχεται να προχωρήσουν και στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της 34χρονης για να εντοπίσουν συχνές επαφές, ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως πιθανότερη αιτία της επίθεσης με βιτριόλι, θεωρείται η ερωτική αντιζηλία.

Απόστολος Λύτρας:  Ήταν  απόπειρα ανθρωποκτονίας - Είχε σκοπό να της αφαιρέσει τη ζωή

Ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είναι συνήγορος της 34χρονης έδωσε νέα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega περιέγραψε το σοκ και τις σωματικές βλάβες που έχει υποστεί η  γυναίκα από την επίθεση, λέγοντας: 

«Είναι στο χειρουργείο. Γίνεται το πρώτο χειρουργείο. Την είδα το μεσημέρι. Δεν θέλετε να περιγράψω την κατάστασή της. Είναι καμένη σε όλο της το πρόσωπο, στο αριστερό της χέρι, στο σώμα της. Είναι σε τραγική κατάσταση και σοκαρισμένη. Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο. Κάνουν υπερπροσπάθεια οι γιατροί να σώσουν την όρασή της. Η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν πολλά χειρουργεία και στο μέλλον.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Εγώ ως όφειλα την ρώτησα κάποια πράγματα. Το μόνο που ανέφερε ήταν αυτό που ήδη γνωρίζετε, ότι όταν πήγε στην εργασία της να πάρει το ασανσέρ βγήκε μία μάλλον γυναίκα –δεν είναι σίγουρη– και της πέταξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και άρχισε να τρέχει. Δεν της είπε κάτι. Δεν υπήρξε διάλογος κανένας. 

Υπάρχει μια ιδιομορφία. Η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τιμωρείται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Μίλησα με καθηγητή πανεπιστημίου Χημικό αλλά και γιατρούς. Η ποσότητα παίζει ρόλο. Αν με ρωτάτε, θεωρώ ότι όταν βρεθεί αυτός ή αυτή που έκανε το συγκεκριμένο έγκλημα πιστεύω ότι αυτή θα πρέπει να είναι η κατηγορία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πιστεύω ότι είχε σκοπό να της αφαιρέσει τη ζωή. 

Εμένα μου μετέφερε ότι δεν ξέρει απολύτως τίποτα, δεν είχε διαφορές με κανέναν. Δεν είχε κάποια αντιζηλία. Συνεπώς μου είπε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί. Θα συμφωνήσω ότι αν γνωρίζει το οτιδήποτε θα πρέπει να το πει και να βοηθήσει τις Αρχές.

Υπάρχει ένα περίεργο θέμα. Μπορεί πράγματι να μιλάμε για μια αντιζηλία, κόντρα, κάτι προσωπικό, αλλά έτσι όπως έχει γίνει το συγκεκριμένο χτύπημα, χρειαζόταν επαγγελματισμό».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις