Logo

Εξπρές ηλεκτρονική ψηφοφορία της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών 
 

Ηλεκτρονική δημοσκόπηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να διαπιστώσουν αν οι δικαστές και εισαγγελείς επιθυμούν τη διενέργεια αρχαιρεσιών μέχρι τις 15 Ιουλίου ή αν συμφωνούν με το αίτημα 9 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το διορισμό προσωρινής διοίκησης από τα δικαστήρια.

Την εξπρές ηλεκτρονική δημοσκόπηση που λήγει σε 48 ώρες, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, διοργανώνουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και Παντελής Μποροδήμος οι οποίοι έχουν ήδη καλέσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ σε έκτακτη συνεδρίαση το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαϊου με θέμα ημερήσιας διάταξης "Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.".

Σε σημερινή ανακοίνωση τους στο site της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οι κ.κ. Σεβαστίδης και Μποροδήμος καλούν τους συναδέλφους τους δικαστές και εισαγγελείς να ψηφίσουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Αναφέρουν σχετικά:

"Έφτασε η στιγμή που η Ένωση δίνει την απάντησή της! Αφήνουμε να ακουστεί ελεύθερα η φωνή όλων των συναδέλφων! Ξεκινάει σήμερα από τις 12.00’ το μεσημέρι μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 12.00’ το μεσημέρι ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών μας προκειμένου να τοποθετηθούμε σε δύο βασικά ζητήματα: 1ον) Εάν επιθυμούμε την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών μέχρι και την 15η Ιουλίου για εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε. σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ. και 2ον) Εάν συμφωνούμε με το αίτημα που κατέθεσαν 9 μέλη του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης από τα Δικαστήρια.

      Η συμμετοχή στην ψηφοφορία πρέπει να είναι καθολική. Να τοποθετηθούμε όλοι για το μέλλον της Ένωσής μας. Έμεινε μόνο μία εβδομάδα πριν την υλοποίηση του σχεδιασμού των 9 μελών για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Τις προηγούμενες ημέρες αναδείχθηκε μέσα από εκτενή αρθρογραφία και ανακοινώσεις το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε, οι σκοπιμότητες, οι επιδιώξεις που υπάρχουν, η σημασία του διακυβεύματος. Στους σχεδιασμούς για διοικήσεις χωρίς την ψήφο σας, για εκπροσώπους χωρίς νομιμοποίηση και για Ένωση χωρίς δημοκρατία, ανάχωμα είστε μόνο εσείς!".

Στη ίδια ανακοίνωση περιγράφουν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας προκειμένου να είναι αδιάβλητη και να διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου. Γίνεται με την εγγύηση του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας AE που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο και υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ψηφιακή πλατφόρμα ΖΕΥΣ, που θα χρησιμοποιηθεί για την ψηφοφορία μας, έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκλογές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και σε άλλους φορείς και Οργανισμούς.  Για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να συμμετέχουμε στην ψηφοφορία δίνονται παρακάτω αναλυτικές οδηγίες. Για κάθε πρόβλημα ή ερώτηση που θα ανακύψει σχετικά με την διαδικασία, θα είναι στη διάθεση των συναδέλφων οι γραμματείς της Ένωσης στο τηλέφωνο 2108827380, σήμερα μέχρι τις 21.00’, αύριο Τετάρτη από ώρα 08.00’ μέχρι 21.00’και την Πέμπτη από τις 08.00’ μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας.

"Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους ως αποτύπωση της βούλησης του Δικαστικού Σώματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή μας τόσο πιο ξεκάθαρη γίνεται η φωνή μας. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην ψηφοφορία! ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ!" αναφέρουν οι κ.κ. Σεβαστίδης και Μποροδήμος.

Οδηγίες ψηφοφορίας

Ως προς τον τρόπο ψηφοφορίας αναφέρουν τα ακόλουθα:

Ακολουθούμε τον προσωποποιημένο σύνδεσμο που θα σταλεί από το ZEUS μέσω e-mail. Ελέγχουμε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σε περίπτωση που δεν βρίσκουμε το e-mail διαφορετικά επικοινωνούμε με την αρμόδια εφορευτική επιτροπή να επιβεβαιώσουμε το e-mail μας.

Τα επόμενα βήματα λαμβάνουν χώρα στον browser μας ( Google Chrome ή Mozilla Firefox)

1. Πατάμε το μπλέ κουμπί “Είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα”

2. Πατάμε το πράσινο κουμπί “Εκκίνηση” κάτω δεξιά

3. Κάνουμε κλικ στην απάντηση και αυτή πρασινίζει για να μας δείξει ότι έχει επιλεγεί (δυνατές επιλογές Ναι, Όχι, Λευκό).

4. Πατάμε “Συνέχεια” κάτω δεξιά.

5. Επιλέγουμε το κουτί “Επιβεβαιώνω ότι είμαι μόνος ή μόνη και κανείς άλλος δεν παρακολούθησε τις επιλογές μου.” και μετά το “Υποβολή Ψήφου“

6. Η ψήφος σας έχει υποβληθεί για την συγκεκριμένη κάλπη και σας έχει σταλεί σχετικό email.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις