Logo

Η «Καθημερινή», η Ολγα Γεροβασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ



 
 

Ηταν ένα μεγάλο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την τραγωδία στο Μάτι και την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνολικά.

Ενα ρεπορτάζ που υπογράφει η Μαριάννα Κακαουνάκη στην «Καθημερινή της Κυριακής» βασισμένο κυρίως σε ένα ηχητικό, ένα ηχητικό πραγματικά ανατριχιαστικό σε διάφορα σημεία του. Από τον αγοραίο τρόπο που μιλάει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έως και την ουσία του, την δική του παραδοχή (όπως ακούγεται και διαβάσαμε) ότι άφησαν ολόκληρες περιοχές να καούν επίτηδες, τη Μάνη και τα Κύθηρα, λόγω «παιχνιδιών εξουσίας μεταξύ ανωτάτων στελεχών του Σώματος». Τραγική είναι και η προσπάθεια για «θάψιμο» του πορίσματος για το Μάτι, είτε σε πολιτικό είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο.

* Είναι μία μεγάλη επιτυχία της εφημερίδας, ένα αληθινό ντοκουμέντο το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας. Ο θόρυβος που ακολούθησε το αποδεικνύει.

* Δεν έχει καμία σημασία το πότε το δημοσίευσε, όπως λένε κάποιοι, αν υπήρχε σκοπιμότητα ως προς το χρόνο. Εγώ ξέρω πάντως ότι αν βρεθείς με κάποιο ντοκουμέντο στα χέρια σου τρέχεις να το δημοσιεύσεις γιατί φοβάσαι μην σε προλάβει άλλος. Εδώ στην «Εφ.Συν.» έχουμε ένα θέμα την Πέμπτη και σκεφτόμαστε αν το κρατήσουμε μέχρι το Σάββατο μην και το γράψει άλλη εφημερίδα, όχι να περιμένουμε και κάποιο κατάλληλο (για ποιους, άραγε;) timing.

* Προφανώς κάποιος τους το έδωσε το θέμα. Ετσι γίνεται πάντα. Κάποιος σου δίνει κάτι. Δεν πέφτεις πάνω του τυχαία (εκτός σπανίων περιπτώσεων).

* Ορισμένοι (μπορεί να) έχουν αντιρρήσεις για τον τρόπο που το παρουσίασε η εφημερίδα και σε ποια σημεία εστίασε. Ετσι έκρινε, αυτό έκανε και γι αυτό κρίνεται.

* Η Όλγα Γεροβασιλη απέστειλε εξώδικο προς την «Καθημερινή». Γιατί, αλήθεια; Επειδή η εφημερίδα έκανε τη δουλειά της; Τι έπρεπε δηλαδή; Να μη δημοσιεύσει το ντοκουμέντο; Ας σοβαρευτούμε λίγο.

* Αν θέλει η κ. Γεροβασίλη να κάνει μήνυση κάπου, να την κάνει στον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής που ακούγεται στο ηχητικό και είναι εκείνος που την εμπλέκει. Οχι στην εφημερίδα.

* Οσο εκνευριστικό είναι να βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία να σκυλεύει τους νεκρούς κάνοντας χυδαία πολιτική προπαγάνδα, άλλο τόσο εκνευριστικό είναι να βλέπουμε (η βαρύτητα δεν είναι ίδια βέβαια) τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τότε, ξεκάθαρα και δίχως αστερίσκους, για τον χειρισμό του ζητήματος (υπενθυμίζουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, έπειτα από λίγες ημέρες).

* Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει για τη φωτιά, ούτε για τα απίστευτα επιχειρησιακά λάθη. Δεν φταίει για τους νεκρούς. Φταίει όμως για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης από το ίδιο βράδυ κιόλας και εκείνη την γελοία σύσκεψη στην οποία έσυραν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ως πότε, όμως, η Νέα Δημοκρατία και πολλά ΜΜΕ (και δημοσιογράφοι) θα πατάνε πάνω σε 102 νεκρούς για να σπεκουλάρουν;

*του Δημήτρη Κανελλόπουλου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-7-2020 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις