Logo

Σόφι Ιν’τ Βελτ: «Ιδιαίτερα ανησυχητική η δικαστική απόφαση για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ»



 
 

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter η Σόφι Ιν’τ Βελτ για την πρωτοφανή απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας στην δίκη πρώην αστυνομικών, δικηγόρων και ιδιωτών που κατηγορούνται για δωροδοκία, την περίοδο 2015-2016.

Σύμφωνα με την πρωτοφανή δικαστική απόφαση, η ΕΥΠ έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτών επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει έγκριση για τις παρακολουθήσεις αυτές από τον αρμόδιο εισαγγελέα!

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα υπό παρακολούθηση πρόσωπα ήταν και ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ.

Η εισηγήτρια της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου στην ανάρτησή της επισημαίνει τον κίνδυνο που ενέχει η συγκεκριμένη απόφαση ενώ είναι ακόμη ανοικτό το ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως ιδιαίτερα ανησυχητική». Παράλληλα, κάνει αναφορά στην ανοικτή ακόμη υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

«Μέσα στη χιονοστιβάδα των ρεπορτάζ και των αποκαλύψεων για τα σκάνδαλα κατασκοπείας στην Ελλάδα, αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό: φέρεται να αφορά τον Γιώργο Καραϊβάζ, τον δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε πέρυσι (ο φόνος του δεν εξιχνιάστηκε ποτέ)» επισημαίνει συγκεκριμένα η Σόφι Ιν’τ Βελτ στην ανάρτησή της. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις