Logo

Οι νέοι κατηγορούμενοι στα εξοπλιστικά και η απολογία του τραπεζίτη Φάνη Λυγινού [έγγραφα]



 
 

mizes eksoplistika 18-3-2014Το ανακριτικό κατώφλι στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά αναμένεται να διαβούν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου ο...

Ελβετός τραπεζίτης, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και ο έλληνας νομικός που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Γενεύη,  Σπύρος Μεταξάς.

Πηγές του Εφετείου ανέφεραν ότι οι ανακριτές, Σπύρος Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου, συντάσσουν τα σχετικά κατηγορητηρια και αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να στείλουν κλήσεις σε απολογία στους κ.κ. Όσβαλντ και Μεταξά.

Τα ονόματά των κ.κ. Όσβαλντ και Μεταξά έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά από την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα.

Συγκεκριμένα, ο Σπ. Μεταξάς φέρεται να ασχολείται με την ίδρυση off shore εταιρειών και με τη διαχείριση τόσο αυτών όσο και καταπιστευμάτων, ιδρυμάτων και γενικότερα περιουσιών.

Επίσης, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ φέρεται να είναι ένας από τους δύο τραπεζίτες που φέρεται να νομιμοποιεί ποσό δωροδοκίας μέσω της Dresdner Bank.

Ο δεύτερος τραπεζίτης που εμπλέκεται στη νομιμοποίηση ποσού δωροδοκίας είναι ο Φάνης Λυγινός, ο οποίος δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον των ανακριτών, προκειμένου  να απολογηθεί.

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν, ότι είναι πολύ πιθανό οι ανακριτές να εκδώσουν Ευρωπαικά εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του κ. Λυγινού όσο και σε βάρος του αντιπροέδρου της Γερμανικής εταιρίας Krauss Maffei Wegmann (προμηθεύτριας εταιρείας των αυτοκινούμενων πυροβόλων και των αρμάτων Leopard), Όλαφ Έσλερ, ο οποιος, επίσης δεν εμφανίστηκε ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. 

Ωστόσο,  η δικηγόρος του κ. Λυγινού, Ιωάννα Λαχανά, υποστηρίζει ότι ο εντολέας της έχει λάβει άτυπη παράταση από τους ανακριτές μέχρι το πρωί της Πέμπτης.  

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί,  ότι ο κ. Λυγινός είχε απολογηθεί τον Απρίλιο του 2013 για την υπόθεση της Siemens ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Νίκου Πιπιλίγκα.

Όπως αναφέρει "Το Βήμα" ο  κ. Λυγινός είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους μετά την απολογία του στον κ Πιπιλίγκα, στην οποία είχε περιγράψει τη διαδρομή των μιζών και τους τρόπους που αυτές κυκλοφορούσαν, καθώς και το πως έπαιρνε τα μετρητά και τα έδινε στον Πρόδρομο Μαυρίδη της Siemens, ενώ στη συνέχεια τα νομιμοποιούσε μέσω λογαριασμών στην Ελβετία. 

Διαβάστε  την απολογία του Φάνη Λυγινού στον ανακριτή κ. Πιπιλίγκα καθώς και το κατηγορητήριο σε βάρος του. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-3-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αντιμέτωποι με εντάλματα σύλληψης Λυγινός και Έσλερ - Δεν εμφανίστηκαν στον ανακριτή


Τελευταίες Ειδήσεις