Logo

Αντιμέτωποι με εντάλματα σύλληψης Λυγινός και Έσλερ - Δεν εμφανίστηκαν στον ανακριτή



 
 

armata maxhs 17-3-2014Αντιμέτωποι με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης είναι ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός και ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρίας «Wegmann»...

Όλαφ Έσλερ, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή, που τους είχε καλέσει σε απολογία για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Οι δύο κατηγορούμενοι κατονομάστηκαν από τον ήδη προφυλακισμένο πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα, ως εμπλεκόμενοι στη διακίνηση «ωφέλημων πληρωμών» για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία «Wegmann».

Ο κ. Λιγινός, σύμφωνα με τον κ. Κάντα, αναλάμβανε «να εξαφανίσει και να ξεπλύνει» το παράνομο χρήμα, ενώ ο κ. Εσλερ, φέρεται να έδωσε χρήματα για δωροδοκίες στον κατηγορούμενο Δημ. Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της «Wegmann» στην Ελλάδα, προκειμένου να ανατεθεί η προμήθεια του Υπουργείου Αμύνης στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο των ειδικών ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκουη, εμφανίστηκε η συνήγορος του τραπεζίτη, Ιωάννα Λαχανά και ζήτησε προθεσμία για τις επόμενες ημέρες.

Στην περίπτωση που οι κατηγορούμενοι δεν προσέλθουν στο ανακριτικό γραφείο μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες, οι ανακριτές θα εκδώσουν σε βάρος τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-3-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις