Logo

Αρνητικές οι εξετάσεις για τον οδηγό ταξί - Δεν πάσχει από τον ιό MERS



 
 

eksetaseis mers 22-4-2014Αισιόδοξα είναι τα νέα για τον οδηγό ταξί ο οποίος τη Μεγάλη Πέμπτη μετέφερε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αμφιάλη...

τον 69χρονο ασθενή, με το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (MERS).

Όπως έγινε γνωστό, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο οδηγός ταξί είναι αρνητικά.

Υπενθυμίζεται, ότι οι  αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες έχουν θέσει υπό παρακολούθηση, περίπου, 50 πολίτες οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον 69χρονο.

Από αυτούς οι 25 ήταν συνεπιβάτες του 69χρονου στην πτήση από τη Σαουδική Αραβία. Για τους υπόλοιπους επιβάτες έχουν ενημερωθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες των χωρών τους.

Ο ίδιος ο 69χρονος ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και γιατροί επισημαίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι καθησυχαστικό όσον αφορά τη διασπορά του ιού, τονίζοντας ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς, και παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τα μέτρα προφύλαξης που συστήνονται για την προστασία από τον κορονοϊό mers είναι αυτά που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποφεύγεται η στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου (Αραβική Χερσόνησος).

Ιδιαίτερα, υπογραμμίζεται η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Αραβική Χερσόνησο και εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα, εντός 14 ημερών από την άφιξή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Πώς μεταδίδεται ο κορονοϊός MERS; [βίντεο]

Υπό έλεγχο ο κοροναϊός MERS λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον ασθενή με τον κορονοϊό MERS


Τελευταίες Ειδήσεις