Logo

Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον ασθενή με τον κορονοϊό MERS



 
 

mers 31-4-2014Εντοπίστηκε ο ταξιτζής που είχε μεταφέρει τη Μ. Πέμπτη από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη του...

Περαιά τον 69χρονο Έλληνα μόνιμο κάτοικο της Τζέντας στη Σαουδική Αραβία, που αποτελεί το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού MERS στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του 69χρονου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί από τους γιατρούς η μεταφορά του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο οδηγός ταξί, όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλείσει το κινητό του. 

Ωστόσο, τη Δευτέρα του Πάσχα επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τώρα αναμένεται να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει και εκείνος παρουσιάσει συμπτώματα του θανατηφόρου ιού.

Οι γιατροί θα πάρουν δείγμα αίματος και από τη σύζυγο του 69χρονου, προκειμένου να διαγνώσουν εάν και αυτή έχει προσβληθεί από τον ιό, ενώ σε καραντίνα παραμένουν οι συνεπιβάτες του 69χρονου στην πτήση από την Τζέντα.

Στο μεταξύ, στη Σαουδική Αραβία δύο μετανάστες, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό ο οποίος προκαλεί το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS), πέθαναν στη Τζέντα ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του εν λόγω ιού σε 76.

Παράλληλα, στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στη Τζέντα διαγνώστηκαν ακόμη πέντε κρούσματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο ξένοι γιατροί, ηλικίας 54 ετών. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Σαουδική Αραβία είναι η  χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από το MERS σε παγκόσμιο επίπεδο, με 231 κρούσματα, σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές

Το αρμόδιο υπουργείο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε, ότι οι δύο μετανάστες που απεβίωσαν ήταν 64 ετών και 44 ετών, χωρίς, ωστόσο,  να προσδιορίσει τις εθνικότητές τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις