Logo

Κυβέρνηση και Περιφερειάρχης "βλέπουν" εμπρησμό στη Νέα Μάκρη - Νέα φωτιά στη Μάνδρα [βίντεο]



 
 

Σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό αφήνουν κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής οι οποίοι επισκέφτηκαν την περιοχή εκδήλωσης της μεγάλης φωτιάς στη Νέα Μάκρη.

«Είχαμε φωτιά στις 2:30 η ώρα τη νύχτα που εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό» δήλωσε με νόημα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψη του στη Νέα Μάκρη. Επεσήμανε δε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατό. «Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα» προσέθεσε.

Για ενδείξεις εμπρησμού έκανε λόγο και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό, αναφέροντας πως πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή. Όπως είπε, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί διευρυμένα κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Ακούστε τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κατά την επίσκεψη του στη Νέα Μάκρη

 

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης (πίσω από τον Άγιο Εφραίμ) και αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Όμως μετά από δέκα λεπτά εκδηλώθηκε δεύτερη εστία στην ίδια περιοχή, στην Αγία Μαρίνα.
Ταυτόχρονα η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να καούν σπίτια.

Περίεργες κινήσεις ατόμων πριν την εκδήλωση της φωτιάς

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί» τόνισε.

Ειδικότερα, κάτοικοι κατήγγειλαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς έκαναν λόγο για ύποπτα άτομα πάνω σε μοτοσικλέτα να κινούνται στο Λιβίσι την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά, κρίνοντας πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως και τα μέτωπα από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά ήταν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.

Στην ολονύκτια επιχείρηση κατάσβεσης είχαν συμμετάσχει 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων και εθελοντές πυροσβέστες.

Αυτήν την ώρα είναι σε ύφεση αλλά παραμένει επικίνδυνη, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Φωτιά και στη Μάνδρα

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στη Μάνδρα Αττικής, κοντά στα διόδια Ελευσίνας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής καίει σε περιοχή με ξηρά χόρτα στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 14 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, υψηλός προβλέπεται αύριο, Παρασκευή, ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε σε Αττική, Νότια Εύβοια, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο και Χίο, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πυρκαγιά και σε καταυλισμό Ρομά στην Περαία

Άλλη μια φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στον οικισμό Ρομά στην περιοχή της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη.
Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και απορρίμματα και εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις