Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "COVID-19"


 

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο ιδιοκτήτες του γηροκομείου "Αγία Κυριακή" στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατηγορούνταν για παραβίαση μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών που είχαν συνέπεια τον θάνατο.


 

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις εννέα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 7-13 Φεβρουαρίου σε σχέση με την εβδομάδα 31/01 - 06/02/22. Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις εννέα ...


 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμέτωπες με πέμπτο κύμα της Covid-19 που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Ομικρον, κατέγραψαν παγκόσμιο ρεκόρ άνω του ενός εκατομμυρίου ημερήσιων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.


 

Ένας 54χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, που ήταν πατέρας δυο παιδιών και υπηρετούσε στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών,  άφησε την τελευταία πνοή την Τρίτη "χτυπημένος" από τον κορονοϊό. 


 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρών και πρώην βουλευτής, Βασίλης Λεβέντης, περνά δύσκολες ώρες, καθώς νοσηλεύται διασωληνωμένος με κορονοϊό σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».


 

Η επικληση του κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης του κορονοϊού ως αιτιολογία για τη μη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για την τυχόν διάπραξη ποινικού αδικήματος όπως η ανθρωποκτονια από αμέλεια αποτελεί έμμεση κατάργηση του δικαιώματος παροχής έννομης προστασίας.


 

Τουλάχιστον 82 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 110 τραυματίστηκαν σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα νοσοκομείο κοροναϊού στην πρωτεύουσα του Ιράκ της Βαγδάτης. Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από έκρηξη δεξαμενής οξυγόνου.



 

Ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ πέθανε σε ηλικία 87 ετών στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες αφού διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19. Ο Λάρι Κινγκ γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1933 και ήταν΄ένας μύθος για την αμερικανική τηλεόραση. Ήταν τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός οικοδεσπότης, ενώ έχει αναγνωριστεί ...


 

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έλαβε αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της νόσου Covid-19.