Logo

Λεβάντα: Το φάρμακο της Φύσης για το άγχος



 
 

Χάρη στις χαλαρωτικές ιδιότητες των συστατικών της, η λεβάντα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά το άγχος και το στρες με έναν εντελώς φυσικό τρόπο.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αγχολυτικό της Φύσης. Εισπνέοντας αιθέριο έλαιο λεβάντα χαλαρώνει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα και απομακρύνονται τα συμπτώματα του άγχους και του έντονου στρες.

Η χαλάρωση επιτυγχάνεται, καθώς η εισπνεόμενη λεβάντα μειώνει την ορμόνη κορτιζόλη που θεωρείται ότι προκαλεί άγχος.

Τις χαλαρωτικές ιδιότητες που έχει το αιθέριο έλαιο λεβάντας επιβεβαίωσε κλινική μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Northumbria. Εθελοντές που μύρισαν λεβάντα, απάντησαν πως αυξήθηκε η ηρεμία και το αίσθημα ευχαρίστησης.

Αρωματοθεραπεία και άγχος

Η αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια θεωρείται ασφαλής, ευχάριστη και οικονομική λύση για την ανακούφιση του άγχους, σε σύγκριση με άλλες θεραπείες.

Η χρήση τους προτείνεται από διεθνούς κύρους ιδρύματα όπως η Mayo Clinic και το National Cancer Institute.Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών (US National Library of Medicine), μια βάση δεδομένων της επιστημονικής έρευνας, απαριθμεί πάνω από 15.000 μελέτες που έχουν γίνει για τα αιθέρια έλαια.

Διώξτε το στρες με λεβάντα

Αντί να χρησιμοποιείτε φάρμακα τα οποία πολλές φορές μπορούν να σας προκαλέσουν εξάρτηση, χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, το …αγχολυτικό της Φύσης.

Βάλτε λίγες σταγόνες λεβάντα στο αφρόλουτρο σας και κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ντους.

Εναλλακτικά αναμίξτε αιθέριο έλαιο λεβάντας σε αμυγδαλέλαιο και κάντε ένα θεραπευτικό μασάζ.

Θα χαλαρώσουν οι μυς, όλο το κορμί και γενικότερα η λεβάντα θα σε κάνει να ξεχάσεις το άγχος!

Άλλοι χρησιμοποιούν το αιθέριο έλαιο λεβάντας βάζοντας λίγες σταγόνες στις λάμπες ή στο καλοριφέρ. Μέσω της θερμότητας θα πολλαπλασιαστεί η μυρωδιά της λεβάντας σε ένα δωμάτιο. Το μεθυστικό της άρωμα θα σας χαλαρώσει.

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος χαλάρωσης είναι να βάλετε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στον καρπό του χεριού ή κάτω από το μαξιλάρι σας πριν κοιμηθείτε.

Οι σκέψεις που σας προκαλούν άγχος θα εξαφανιστούν και θα έχετε έναν ήσυχο ύπνο!

-> Διαβάστε στο levantashop.gr άλλες ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει η λεβάντα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Ευ ζην