Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "Ενωση Δικαστων και Εισαγγελεων"


 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ανακοίνωση σχετικά με τις εισαγγελική έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη μένει έξω από το πολιτικό παιχνίδι και ότι οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.


 

«Τα ερωτήματα για τη σιδηροδρομική τραγωδία και για τις παραλείψεις ενός ολόκληρου κράτους πολλά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την επέτειο μνήμης από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για τις δηλώσεις του δήμαρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου κατά της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου.


 

Για αμηχανία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να δώσει πειστικές απαντήσεις στο μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.


 

Η Πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στόχος του θεσμού της υφ’ όρον απόλυσης αποτελεί η θέσπιση ουσιαστικών προϋποθέσεων για την ομαλή ένταξη του κρατουμένου στην κοινωνία και όχι η αποσυμφόρηση των φυλακών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την αποφυλάκιση του λεγόμενου “παιδεραστή” ...


 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) με αφορμή την παραίτηση από το Δικαστικό Σώμα του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «η αποσπασματική και πρόχειρη νομοθέτηση δημιουργεί υπόνοιες αυθαιρεσίας της εκτελεστικής εξουσίας».


 

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά το αίτημα παραίτησης της προέδρου Μαργαρίτας Στενιώτη και άλλων μελών του προεδρείου που ζήτησαν με ανακοίνωσή τους έξι μέλη του ΔΣ της Ένωσης υπό τον Χριστόφορο Σεβαστίδη.


 

Καμία πραγματική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει εάν δεν ενισχυθούν οι αρμοδιότητες της Δικαστικής Αρχής που εποπτεύει την ΕΥΠ, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους 7 σύμβουλοι (μειοψηφία) του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.


 

Πρωτοφανή επίθεση κατά όσων ασκούν κριτική στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, που καταδικάστηκε για δύο βιασμούς ανηλίκων, εξαπέλυσε, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.