Logo

Η ΕΛ.ΑΣ, ο Ντούμας και η... δικαίωση του Ρουβίκωνα [βίντεο]



 
 

Αίσθηση έχει προκαλέσει το σχόλιο του προέδρου των  Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα, για την δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας  σχετικά με την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κοροναϊό.

Ο κ. Ντούμας υποστήριξε πως με την εν λόγω δήλωση «δικαιώνονται οι αναρχικοί, ο Ρουβίκωνας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Ας δούμε τι ακριβώς ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: 

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία. Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση. Η ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Για τον κορονοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

Ο κ. Ντούμας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ μνημόνευσε μία φράση από την παραπάνω δήλωση λέγοντας: «Η αστυνομία δεν αστυνομεύει δραστηριότητες πολιτών» για να σχολιάσει  ότι πρόκειται για δήλωση αναντίστοιχη της πραγματικότητας.

«Η αστυνομία ήταν παρούσα σε όλες τις δραστηριότητες πολιτών: ΔΕΗ, ΑΤΜ, Εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, πλατείες -κάποιες φορές μάλιστα με ρόλο κατασταλτικό», είπε, προσθέτοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου, «ήταν παρόντες στα δύσκολα και δεν επέλεξαν να μιλήσουν στα εύκολα, ατσαλάκωτοι. Μάλιστα ενισχύσαμε τις σχέσεις των πολιτών με την αστυνομία, αναδείξαμε και βοηθήσαμε τις σχέσεις αυτές ώστε να σταθούν φρούριο μπροστά στην πανδημία και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση».

Και συνεχίζοντας έφθασε στο σχόλιο - "βόμβα": «Αν μη τι άλλο, με αυτή τη δήλωση δικαιώνονται οι αναρχικοί, ο Ρουβίκωνας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς εκείνοι ήταν που θεωρούσαν ότι η αστυνομία δεν έχει καμία θέση σε πλατείες και δραστηριότητες πολιτών. Δεν εννοώ ότι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τους δικαιώνει ακριβώς, αλλά έχει όμοια σημεία».

Τέλος, αναφερόμενος στο τι θα πράξουν ως Σωματείο αν κληθούν να πάνε στις παραλίες, ο κ. Ντούμας είπε: «Θα επιμείνουμε στην ίδια θέση μας που λέει ότι η αστυνομία είναι για την αστυνόμευση του εγκλήματος. Έχουμε ανεξάρτητη άποψη και δεν συδιοικούμε με την αστυνομία. Είναι προφανές πως ό,τι αποφασίσει η αστυνομία και όποιο σχέδιο ακολουθήσει οι ένστολοι θα το υπηρετήσουν, όπως και στο παρελθόν».

Τώρα πως ενισχύονται οι σχέσεις των πολιτών με την αστυνομία, μέσω δακρυγόνων, χημικών ή και άγριων ξυλοδαρμών, (θυμίζουμε περιστατικά και καταγγελίες σε Αγία Παρασκευή και  Κυψέλη )  και τι κρύβεται πίσω από αυτά τα εξ οικείων βέλη (αλλιώς συναδελφικά "καρφιά" ) περί ατσαλάκωτων που επιλέγουν να μιλήσουν στα εύκολα και δικαίωσης αναρχικών και λοιπών μόνο εσείς ξέρετε κ. Ντούμα...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις