Logo

Μετακομίζουν οι "Μαύροι Πάνθηρες" στο κέντρο της Αθήνας



 
 

Οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τα βανάκια, οι λεγόμενοι "Μαύροι Πάνθηρες", μετακομίζουν από τις τουριστικές περιοχές σε πλατείες στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, οι «Μαύροι Πάνθηρες» θα περιπολούν κυκλικά τις πλατείες του Αγίου Παντελεήμονα, Καραϊσκάκη, Αττικής και Αγίου Ελευθερίου.
Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται αστυνομικές επιχειρήσεις και περιπολίες από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, Ασφάλειας, αλλά και πεζές περιπολίες με αστυνομικούς σκύλους.

Από την ανάλυση των στοιχείων εγκληματικότητας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε πως παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής. Για το λόγο αυτό εκτός από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες τάξης και ασφάλειας, θα πραγματοποιούνται επιχειρήσεις από 8 ομάδες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), οι οποίες αναμένεται να διπλασιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Με τον τρόπο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη μεταφορά κακοποιών από τη Δυτική Αττική σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Επίσης, οι αστυνομικοί θα έχουν στη διάθεση τους «έξυπνες» φορητές ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες θα γίνεται η ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων των ελεγχόμενων ατόμων για να διαπιστώνεται αυτόματα αν εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης ή ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά