Logo

Συνελήφθη δραπέτης για ληστείες με στολή αστυνομικού [φωτο]



 
 

Ένας 49χρονος αλλοδαπός δραπέτης φυλακών που μεταμφιεζόταν σε αστυνομικό και είχε διαπράξει μαζί με συνεργό του τουλάχιστον επτά ληστείες εμπορικών καταστημάτων, είναι στα χέρια της Αστυνομίας.

Ο 49χρονος ήταν δραπέτης καθώς δεν επέστρεψε από τριήμερη άδεια που είχε λάβει, ενώ εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία.

Η δράση του τερματίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Χαϊδάρι, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής του πέρασαν χειροπέδες, καθώς νωρίτερα είχε αποπειραθεί να διαπράξει ληστεία σε πολυκατάστημα στον Άλιμο, μαζί με 53χρονο Έλληνα συνεργό του ο  οποίος, επίσης, συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους μετά από πολλούς μήνες ερευνών, καθώς ήταν δράστες ένοπλων ληστειών σε καταστήματα της Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018.

Όμως κατάφερναν να διαφεύγουν τη σύλληψη, καθώς μεταμφιέζονταν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αντιληπτή η ταυτότητα τους από αστυνομικούς.

Λήστευαν καταστήματα φορώντας διάφορα είδη μεταμφίεσης, όπως περούκα, μύτη σιλικόνης, καπέλα τζόκεϊ για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών τους. Στη συνέχεια διέφευγαν με κλεμμένες μοτοσυκλέτες. Μάλιστα ανάμεσα στις μεταμφιέσεις ήταν και στολή αστυνομικού, για να μην κινούν τις υποψίες των αρχών.

Μετά τη σύλληψη τους, ακολούθησε έρευνα σε σπίτια που έμεναν και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, όπου βρέθηκαν πιστόλι και πιστόλι-ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης), διάφορα είδη ένδυσης (ρούχα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια), στολή αστυνομικού, σφυράκι θραύσης τζαμιών, κράνος μηχανής, κινητά τηλέφωνα και 150 ευρώ.

Επίσης, μετά από έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε στον Άλιμο μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους από τα καταστήματα που λήστευαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά ληστείες και τρεις απόπειρες ληστείες, σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και υποκατάστημα τράπεζας σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Επίσης, εξιχνιάστηκαν οι δύο κλοπές μοτοσυκλετών.

Οι δύο δράστες που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων κι έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Δείτε στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, ορισμένα από τα ευρήματα στα σπίτια και το αυτοκίνητο των δραστών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά