Logo

Στα χέρια της Αστυνομίας μέλος της συμμορίας των ληστών χρηματοκιβωτίων



 
 

Ένας 31χρονος Έλληνας είναι ο "πρωταγωνιστής" συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εταιρείες με κύριο σκοπό την αφαίρεση χρηματοκιβωτίων.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του μετά από καταδίωξη τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Άνω Λιόσια. Είχε προηγηθεί ληστεία σε βενζινάδικο στην Κόρινθο όπου ο 31χρονος μαζί με συνεργούς του ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο και το όχημα του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ο 31χρονος αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κατά τις νυκτερινές ώρες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εταιρείες στην Αττική και στην Κόρινθο, με κύριο σκοπό την αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων.

Μάλιστα είχαν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία (λοστούς, βαριοπούλες, τροχούς κλπ). Για να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση τους από τις κάμερες παρακολούθησης των καταστημάτων, φορούσαν μαντίλια, κουκούλες, μπουφάν αλλά και γάντια για να μην αφήνουν αποτυπώματα.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς οι οποίοι ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους των πρατηρίων καυσίμων και τους κλείδωναν στον τόπο της ληστείας.

Κινηματογραφική καταδίωξη

Για να αποφύγουν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν στην τελευταία ληστεία στην Κόρινθο, έριξαν στο δρόμο διάφορα αντικείμενα και έκαναν χρήση πυροσβεστήρα για να περιορίσουν την ορατότητά των αστυνομικών. Επίσης, δεν δίσταζαν να εμβολίσουν τα περιπολικά.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, λοστός, σφήνα, βαριοπούλα, και συρματόσχοινο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις ληστείες και τρεις κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και στην Κόρινθο, με το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες να υπερβαίνει τις 97.000 ευρώ.

Ο 31χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ τελευταία είχε συλληφθεί το 2017 ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών χρηματοκιβωτίων από εταιρείες στην Αττική και στην Βοιωτία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου και μετά την άσκηση διώξεων, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε Τακτικό Ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά