Logo

"Σαφάρι" ελέγχων στη Θεσσαλονίκη - 71 συλλήψεις μεταναστών



 
 

Νέα επιχείρηση-σκούπα πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς για τον εντοπισμό και σύλληψη συνολικά 71 παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και πέριξ του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και Διαλογής που κατακλύζονται από μετανάστες και πρόσφυγες.
Ελέγχθησαν συνολικά 135 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 71, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Ανάλογη επιχείρηση είχε γίνει και την περασμένη εβδομάδα με τη σύλληψη δεκάδων παράνομων μεταναστών.

Έλεγχοι και για ναρκωτικά - 9 συλλήψεις

Στο μεταξύ εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποίησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί και για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι έλεγχοι έγιναν στοχευμένα στην ευρύτερη περιοχή πλατείας Αγίου Γεωργίου και Α.Π.Θ καθώς και σε άλλες περιοχές της πόλης και συνελήφθησαν 9 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Μεταξύ των εννέα περιλαμβάνονται  δύο αλλοδαποί ηλικίας 41 και 27 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν από δικυκλιστές ομάδας «Ζ». Στη θέα των αστυνομικών έριξαν στο έδαφος δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 68,1 γραμμαρίων και τράπηκαν σε φυγή. Όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Επίσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε συσκευασία ακατέργαστης βάρους 28 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, προέκυψε ότι ο συλληφθείς έχει σημανθεί στο παρελθόν με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και σε βάρος του εκκρεμεί απαγόρευση εξόδου από την ελληνική επικράτεια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2019 από directNEWS.gr

\


Τελευταία Αστυνομικά