Logo

Παράνομο εργαστήριο ποτών στη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθη ιερέας! [βίντεο+φωτο]



 
 

Σπείρα που λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες ήταν και ένας ιερέας που ...ευλογούσε τα ποτά-"μπόμπες".

Το προσωπικό της Οικονομικής Αστυνομίας έφτασε στα ίχνη της σπείρας μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για να ακολουθήσει έφοδος προχθές, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, σε δύο χώρους όπου λειτουργούσε το παράνομο παρασκευαστήριο και εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών.

Κατά την έφοδον των αστυνομικών συνελήφθησαν πέντε άτομα, τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ ανάμεσα τους είναι και ένας παπάς, ενώ βρέθηκε αυτοκίνητο που θα διένεμε φιάλες με επιγραφές επώνυμων εταιρειών αλκοολούχων ποτών.

Έπαιρναν μπουκάλια από τα ...σκουπίδια!

Όπως προέκυψε, η σπείρα χρησιμοποιούσε κενές φιάλες από απορρίμματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αρχικά τις αποθήκευε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια τις μετέφεραν στο παράνομο «εργαστήριο», όπου γινόταν η παρασκευή και εμφιάλωση των αλκοολούχων ποτών, ενώ στη συνέχεια τις διοχέτευαν σε ιδιώτες και καταστήματα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    - Πλαστικό δοχείο, χωρητικότητας 200 λίτρων περίπου, με 180 λίτρα νερό, συνδεδεμένο με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένο με φίλτρα και κάνουλα,
    - Πλαστικό δοχείο, χωρητικότητας 212 λίτρων περίπου, με 28 λίτρα αραιωμένης αλκοόλης, συνδεδεμένο με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένο με φίλτρα και κάνουλα,
    - Σύστημα επαναπλήρωσης φιαλών, αποτελούμενο από 10 πλαστικά μπουκάλια που κατέληγαν σε φαρμακευτικές βελόνες,
    - Μηχάνημα χειρός που χρησιμοποιείται για τον πωματισμό και την σφράγιση των φιαλών,
    - Πλαστική φιάλη με περίπου 200 ml καραμελόχρωμα σκούρης καφέ απόχρωσης,
    - Τρία άδεια πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 10 λίτρων το καθένα και ένα κομμένο στη μέση,
    - 47 γεμάτα πλαστικά διάφανα δοχεία, των δέκα λίτρων το καθένα, με αλκοόλη,
    - 33 φιάλες, στην πλειοψηφία τους γεμάτες, με επιγραφές διαφόρων ποτών,
    - 966 κενές φιάλες αλκοολούχων ποτών διάφορων επώνυμων εταιριών,
    - Πλήθος από καπάκια διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών,
    - Πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης,
    - 2 αλκοολόμετρα,
    - 24 συσκευές ενδοφλέβιας έγχυσης διαλυμάτων,
    -6 βελόνες με βαλβίδα,
    - Διάφορα σύνεργα και χειρόγραφες σημειώσεις που σχετίζονται με την υπόθεση.

Από τις έρευνες που επακολούθησαν στο όχημα, σε οικίες, σε αποθήκη και από την κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σύριγγες τύπου χορήγησης ορού, 5 κινητά τηλέφωνα, 16 πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 10 λίτρων, 36 κενές φιάλες, με επιγραφές επώνυμων εταιρειών, 24 καπάκια διαφόρων επωνυμιών, 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις και χειρόγραφο σημείωμα.

Οι σχετικές εκθέσεις απεστάλησαν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο από το παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά