Logo

Συνελήφθη 55χρονος στη Θεσσαλονίκη για παιδική πορνογραφία



 
 

Συναγερμός σήμανε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών των Η.Π.Α. ( National Center of Missing and Exploited Children ), σχετικά με τη κατοχή και διακίνηση χιλιάδων φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων από 55χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν στον εντοπισμό και σύλληψη του μέσα σε λίγες ώρες.

Αρχικά προχώρησαν σε ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας. Αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα. Στη συνέχεια επικοινώνησαν με την εμπλεκόμενη εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και με παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού για να προκύψουν τα στοιχεία ταυτότητας του 55χρονου Έλληνα και ο τόπος διαμονής του σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 55χρονου στη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 15 σκληροί δίσκοι, τρία τάμπλετ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά