Logo

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 92χρονου στη Σάμο - Με καθυστέρηση 3 ετών [βίντεο+φωτο]



 
 

Εξιχνιάστηκε με καθυστέρηση τριών ετών, η υπόθεση δολοφονίας του 92χρονου παρασημοφορημένου βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Μιχάλη Σαρικλή, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το Νοέμβριο του 2016 στη Σάμο. Δράστης είναι ένας 74χρονος ο οποίος είχε δανειστεί από το θύμα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ, αλλά αντίθετα του έκλεισε για πάντα το στόμα.

Τα ίχνη του άτυχου 92χρονου είχαν χαθεί από το Νοέμβριο του 2016 και στις 26-11-2016 είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του από συγγενικό του πρόσωπο.

Όμως επί τρία χρόνια δεν είχε διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για δολοφονία, ενώ δεν είχε βρεθεί και το πτώμα του.

Όλα αυτά τα χρόνια οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, συγκέντρωνα στοιχεία για να φτάσουν τελικά στα ίχνη του 74χρονου δράστη ο οποίος προσήχθη προχθές, Πέμπτη, στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί εξετάστηκε επί ώρες και έπεσε σε αντιφάσεις για να ομολογήσει τελικά ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας. Μάλιστα υπέδειξε σημείο σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά από το σώμα του άτυχου ηλικιωμένου, τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία για περαιτέρω έρευνα.

Ο δράστης ήταν άνθρωπος με τον οποίο το θύμα διατηρούσε φιλικές σχέσεις και γνωρίζονταν χρόνια.

Κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές. Το θύμα είχε δανείσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον δράστη το οποίο απαιτούσε πίσω.

Στις 11 Νοεμβρίου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαν οι δύο άντρες έξω από το σπίτι του, τον χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι και ο ηλικιωμένος σωριάστηκε νεκρός.

Έξω από το σπίτι του θύματος είχε βρεθεί μία τεχνητή οδοντοστοιχία κάτω γνάθου, άλλα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν είχε εντοπιστεί γενετικό υλικό που να δείχνουν την εμπλοκή του 74χρονου.

Μετά τον θάνατο του θύματος, ο 74χρονος τον μετέφερε με το όχημά του σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, στο Κοκκάρι Σάμου, όπου κάλυψε μάλιστα το σώμα του με κλαδιά. Το σημείο υπέδειξε χθες στους αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν ανθρώπινα οστά από το σώμα του άτυχου 92χρονου.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί και η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Ρεπόρτερ της εκπομπής είχε πάει στη Σάμο και είχε μιλήσει με τον δράστη ο οποίος φέρεται να είχε πέσει σε αντιφάσεις.

Δείτε τι ανέφερε για την υπόθεση η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη κατά την χθεσινή εκπομπή της

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά