Logo

Εξαρθρώθηκε και δεύτερη σπείρα που εμβόλιζε καταστήματα με οχήματα



 
 

Δύο σπείρες εξαρθρώθηκαν μέσα στο τελευταίο 48ωρο οι οποίες διέπρατταν ληστείες με τη μέθοδο του εμβολισμού των τζαμαριών καταστημάτων χρησιμοποιώντας κλεμμένα αυτοκίνητα.

Πριν δύο ημέρες είχαν συλληφθεί πέντε άτομα ως μέλη σπείρας που είχε διαπράξει σε11 διαρρήξεις καταστημάτων με θραύση της τζαμαρίας ύστερα από εμβολισμό με κλεμμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές όπως της Αττικής (Ν. Φιλαδέλφεια, Ταύρο, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Χαλάνδρι κ.α.).

Όμως τη δόξα τους φαίνεται ότι ζήλεψε άλλη σπείρα η οποία το πρωί της Παρασκευής εμβόλισε με αυτοκίνητο και έσπασε τη τζαμαρία κοσμηματοπωλείου στην Αρτέμιδα αφαιρώντας κοσμήματα.

Ακολούθησε καταδίωξη του αυτοκινήτου με τους ληστές μέχρι τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου από τα πληρώματα περιπολικών που κατάφεραν να συλλάβουν τα δύο μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και ένας ανήλικος συνεργός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, ο ένας από τους δύο δράστες απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πετούσαν τα κλοπιμαία κατά μήκος της διαδρομής για να μην βρεθούν πάνω τους.

Μετά τη σύλληψη τους διαπιστώθηκε πως είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων καταστημάτων, με τη μέθοδο του εμβολισμού.

Κατά τις νυκτερινές ώρες έκλεβαν αυτοκίνητα και στη συνέχεια με αυτά εμβόλιζαν τζαμαρίες καταστημάτων, προκαλώντας μεγάλες φθορές και αφαιρώντας εμπορεύματα, ταμειακές μηχανές κσι χρήματα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλείο και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας καθώς και μία περίπτωση κλοπής οχήματος.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά