Logo

Συνελήφθη εκπαιδευτής του ISIS στην Κω [φωτο]



 
 

Ένας από τους εκπαιδευτές ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους που συμμετείχε ακόμα και σε εκτελέσεις, είναι στα χέρια των ελληνικών αρχών. 

Ο τζιχαντιστής έφτασε στην Ελλάδα μαζί με το γιό του, μαζί με άλλους Σύρους πρόσφυγες στην Κω. Όμως οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, διαπίστωσαν μέσα από στοιχεία που συγκέντρωσαν ότι είναι μέλος του ISIS. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν φωτογραφίες που τον δείχνουν με φόρμα παραλλαγής και βαρύ οπλισμό να χαιρετά. Αν και φοράει κουκούλα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαπιστώσουν πως πρόκειται για αυτόν.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασαν στα ίχνη του τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο 45χρονος «πρόσφυγας πολέμου» κατέθεσε το έγκυρο αλλά με παραποιημένα στοιχεία, διαβατήριό του. Η φωτογραφία του μπήκε στην ειδική πλατφόρμα αναζήτησης. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είδαν να εμφανίζονται στο σύστημα φωτογραφίες και βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσε και μάλιστα απεικονιζόταν να συμμετέχει σε φρικαλεότητες στις οποίες προέβαιναν οι μαχητές του ISIS.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, 0 45χρονος παραδέχθηκε πως αρχικά ανήκε στον τομέα μαχητών της Αλ Νούσρα -παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία- και στη συνέχεια πέρασε στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης, φέρεται να ανέφερε πως συμμετείχε σε φρικαλεότητες στη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως και ότι πήρε μέρος στις μάχες στη Μοσούλη, αλλά και στην επέλαση του ISIS στο Κομπάνι, κατά την οποία οι τζιχαντιστές υπέστησαν μια από τις χειρότερες ήττες τους από την κουρδική πολιτοφυλακή (YPG).

Όπως είπε, κατάφερε να βρει νέο διαβατήριο και τελικά να ξεφύγει από τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι Κούρδοι στη Ράκα.

Ο πρώην μαχητής του ISIS μεταφέρθηκε στην Αθήνα και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή του. Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Δείτε φωτογραφία του συλληφθέντα που είναι ανάμεσα σε άλλους μαχητές του ISIS

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά