Logo

Έφοδος της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο - Δείτε τα ευρήματα βίντεο+φωτο]



 
 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στο πεδίον του Άρεως, δίπλα στην ΑΣΟΕΕ.

Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαυρομματαίων και Δεριγνύ, και είναι υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές από το 2006.
Η κατάληψη είχε ονομαστεί «Βανκούβερ Απαρτμάν» και λειτουργούσε με σκοπό την κάλυψη στεγαστικών αναγκών.
Από το φθινόπωρο του 2014 άρχισε να λειτουργεί και ως ανοιχτό κοινωνικό κέντρο για τις ανάγκες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «συνδέεται» με τα επεισόδια που έγιναν στην οδό Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι μεγάλη. Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το υπό κατάληψη κτίριο ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Στο κτίριο έχουν εντοπιστεί έως τώρα τέσσερα άτομα, δύο αλλοδαποί άνδρες, μία αλλοδαπή γυναίκα και μία ημεδαπή που προσήχθησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για "διατάραξη οικιακής ειρήνης" και παράβαση του νόμου "περί εξαρτησιογόνων ουσιών", καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης .

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το κτίριο θα σφραγιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ομάδα ατόμων βγήκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και προκάλεσε επεισόδια στην οδό Πατησίων. Τα άτομα είχαν βάλει φωτιά σε κάδους, έστησαν οδοφράγματα, ενώ προκάλεσαν ζημιές και σε καταστήματα της περιοχής. Η αστυνομία είχε κάνει χρήση χημικών για να τους απωθήσει.

Δείτε τι αντίκρυσαν μέσα στο υπό κατάληψη κτίριο οι αστυνομικοί στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται σιδερολοστοί και μπουκάλια που θα  μπορούσαν να γίνουν ...μολότοφ.


Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο της οδού Μαυροματαίων

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά