Logo

Χειροπέδες σε γυναίκες πορτοφολάδες στη βορειοανατολική Αττική [φωτο]



 
 

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Βορειανατολική Αττική.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπές, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους με τις οποίους ενέχονται σε 15 κλοπές πορτοφολιών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής έφτασαν στα ίχνη τους το πρωί της Δευτέρας όταν οι δύο συλληφθείσες πετούσαν πορτοφόλι το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος.

Η πατέντα που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές, ήταν απλός: Έμπαιναν σε εμπορικά καταστήματα τις ώρες αιχμής κατά ομάδες, προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν μάλιστα υποψίες, φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση.

Μέσα στα καταστήματα εντόπιζαν τα θύματα τους, άλλους ανυποψίαστους πελάτες που έκαναν τις αγορές τους. Τα προσέγγιζαν αναλαμβάνοντας η μία εξ αυτών να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες με την μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αποσπούσαν τα πορτοφόλια.

Από την έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.060 ευρώ, 116 δολάρια ΗΠΑ, 4 πορτοφόλια, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι και μία χρυσή βέρα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο αλλοδαπές που ταυτοποιήθηκαν ως συνεργοί τους.

Δείτε τα ευρήματα των αστυνομικών στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι δύο γυναίκες πορτοφολάδες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά