Logo

Συνελήφθησαν 6 διακινητές μεταναστών σε Έβρο και Ξάνθη [φωτο]



 
 

Έξι διακινητές συνολικά 19 μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, σε περιοχές του Έβρου και της Ξάνθης σε μπλόκα που έστησαν αστυνομικοί.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 30, 28, 19 και 19 ετών και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μεταναστών που δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το πρώτο περιστατικό μεταφοράς μεταναστών εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στον Έβρο. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά 15 μετανάστες. Επίσης, συνελήφθησαν δύο 19χρονοι Έλληνες συνεργοί τους οι οποίοι επέβαιναν σε προπορευόμενο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομπός, υποδεικνύοντας το δρομολόγιο στα άλλα δύο οχήματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο 19χρονοι είχαν εφοδιάσει τους αλλοδαπούς συνεργούς τους με τα δύο οχήματα για την μεταφορά των μεταναστών. Το ένα όχημα ήταν κλεμμένο από τις 30-10-2019 από περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου είχε υποβληθεί δήλωση κλοπής.

Με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας τα ΙΧ - Χωρίς δίπλωμα οδήγησης οι 3 διακινητές

Εξάλλου, διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που μετέφεραν τους μετανάστες, είχαν κλαπεί στις 3-11-2019 από περιοχές της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως και οι τρεις οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Το δεύτερο περιστατικό διακίνησης μεταναστών, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου. Αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του. Ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς οι οποίοι εντόπισαν το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο σε παράδρομο της Εθνικής Οδού κοντά στον οικισμό Λουτρά. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν πεζοί ο οδηγός και οι τρεις μετανάστες που μετέφερε.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν μετανάστη ως συνεπιβάτη της μηχανής.

Τα τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκαν στην παράνομη μεταφορά των μεταναστών, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Δείτε τα αυτοκίνητα και τη μοτοσυκλέτα που κατασχέθηκαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά